Túrós kalács

Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Túrós édességek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha kalácsról van szó, akkor olyan vagyok, mint „Gombóc Artúr”: minden mennyiségben, formában, ízben jöhet, a nap bármely pontján. Egyik kedvencem a nagyon egyszerű túrós kalács, aminek a tésztájába bizony túrós és rumba áztatott mazsola is kerül. A kész tésztát már csak kalács alakúra kell formázni, de ha ezt nem szeretnénk, akkor az életünket meg tudja könnyíteni egy kalács alakú sütőforma. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Túrós édességek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
150 gvaj
150 gporcukor
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
250 glágy túró
500 gfinomliszt
2 csomagsütőpor
80 gmazsola
3 ev. kanálrum
4 ev. kanálmagas zsírtartalmú tej
- A vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást (egymás után, minden tojás után alaposan eldolgozzuk), a vaníliacukrot, a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
- Ezután beleszórjuk a rumba áztatottmazsolát. Nekem még 4 evőkanál tejjel kellett a tésztát hígítanom, így érdemes saját intuíció szerint eljárni.
- A tésztát két részre osztjuk, henger alakúra formázzuk, majd a két hengert „összefonjuk” és megkapjuk a kalácsot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS