Túrós kalács

Ha kalácsról van szó, akkor olyan vagyok, mint „Gombóc Artúr”: minden mennyiségben, formában, ízben jöhet, a nap bármely pontján. Egyik kedvencem a nagyon egyszerű túrós kalács, aminek a tésztájába bizony túrós és rumba áztatott mazsola is kerül. A kész tésztát már csak kalács alakúra kell formázni, de ha ezt nem szeretnénk, akkor az életünket meg tudja könnyíteni egy kalács alakú sütőforma. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 3.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós kalács

Hozzávalók

150 gvaj
150 gporcukor
2 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
250 glágy túró
500 gfinomliszt
2 csomagsütőpor
80 gmazsola
3 ev. kanálrum
4 ev. kanálmagas zsírtartalmú tej

Elkészítés menete

  1. A vajat a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a tojást (egymás után, minden tojás után alaposan eldolgozzuk), a vaníliacukrot, a túrót és a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Ezután beleszórjuk a rumba áztatottmazsolát. Nekem még 4 evőkanál tejjel kellett a tésztát hígítanom, így érdemes saját intuíció szerint eljárni.
  3. A tésztát két részre osztjuk, henger alakúra formázzuk, majd a két hengert „összefonjuk” és megkapjuk a kalácsot.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.