Túrós-kapros sós torta

Hozzáadta: TopPetra, 30.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Torták, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Egy különleges túrós-kapros sós torta kísérletezni vágyók számára. Ízvilágban hasonlít a kapros-túrós lepényhez, a csirkének és a rétegezésnek köszönhetően viszont egészen más, mégis rendkívül finom ízvilágot kapunk. Friss. zsenge kaporral az igazi.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.9.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Előételek, falatkák, Torták, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
250 mltej
2 ev. kanálcukor
1 dbfriss élesztő
125 gvaj
370 grétesliszt
½ kv. kanálsó
Töltelékhez:
250 gtúró
100 gújhagyma
1 csokorfriss kapor
200 gcsirkemell
100 greszelni való sajt
só
bors
- A 100 ml langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A kovászt félretesszük, és megvárjuk, míg felfut.
- Egy nagyobb tálban beleszórjuk a lisztet és a sót, hozzáöntjük a felolvasztott vajat, a maradék tejet, végül a kovászt. Ezeket alaposan eldolgozzuk, és addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. Ha a tészta elkészült, egy kendővel lefedjük és hagyjuk, hogy megkeljen (meleg helyen körülbelül 1 óra alatt).
- A megkelt tésztát olyan formára nyújtjuk, amilyen a sütőformánk. A sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
- Az újhagymát és a friss kaprot apróra vágjuk és rászórjuk a túróra. Alaposan elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemelleket ujjnyi vastag hasábokra vágjuk és forró olajon hirtelen megsütjük (hogy enyhe kéreg alakuljon ki rajta).
- A tésztát a sütőforma aljára rakjuk, és rákanalazzuk a túrós töltelék felét. Erre kerül a sült csirke, majd befedjük a maradék túrós töltelékkel. Megszórjuk a lereszelt sajttal és apróra vágott friss kaporral díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tvarohový slaný dort s koprem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS