Túrós korong kelt tésztából, áfonyával

Hozzáadta: TopPetra, 10.9.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Valami igazán tartalmas, ízes, töltelékes édességre vágytam. Elkezdtem keresgélni, és szerencsére rátaláltam a túrós korong receptjére, ami kelt tésztából készül. A túrós töltelékre még egy kanálnyi finom áfonyát is tettem, majd a korongokat így tettem be a sütőbe. Ebből a mennyiségből összesen 30 db korong készült el. A tésztával könnyű dolgozni, a megszokottól eltérően pedig egész egyszerűen hűtőszekrénybe tettem, ahol 2 óra alatt szépen megkelt. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.9.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
60 dkgrétesliszt
1 dbcitrom reszelt héja
6 dkgkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
csipet só
18 dkgmargarin
2 dbtojás
1,5 dltej
Kovász:
1 dltej
3 dkgfriss élesztő
1 kv. kanálkristálycukor
Kenéshez:
1 dbtojás
1 kv. kanálkristálycukor
2 kv. kanálvíz
Töltelék:
25 dkglágy túró
25 dkgdarabos túró
4 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
lekvár vagy gyümölcs
- Ebből a mennyiségből 30 darab korong készült: 25 db az első kinyújtott tésztából és 5 db a maradék tésztából.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS