Túrós korongok

A napokban megkívántam a túrós korongokat és készítettem is egy adaggal. A tésztáját egy kanál tejföllel kellett most „hígítanom”, de szerencsére sikerült eltalálnom a megfelelő állagot. A megsült korongokat pedig lekvárral és joghurttal tálaltam. Én imádom még ezekkel feldobni ezt a finomságok, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 29.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós korongok

Hozzávalók

500 gtúró
2 dbtojás
5 ev. kanálbúzadara
2 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
csipet só
szükség szerint tejföl
tojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tejföl és kenéshez szánt tojáskivételével minden hozzávalót elkeverünk. Ha a tészta túlságosan kemény, akkor egy kevés tejföllel lazíthatjuk, ez pl. a túró minőségétől is függ.
  2. A tésztát elkezdjük formázni – egy hosszabb, vastagabb henger az ideális, amit majd egyenlő részekre szeletelünk fel.
  3. A kapott korongokat kb. 1.5 cm vastagra szeletlejük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Lekvárral, natúr joghurttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!