TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós korongok
Túrós korongok
Recept Túrós korongok
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A napokban megkívántam a túrós korongokat és készítettem is egy adaggal. A tésztáját egy kanál tejföllel kellett most „hígítanom”, de szerencsére sikerült eltalálnom a megfelelő állagot. A megsült korongokat pedig lekvárral és joghurttal tálaltam. Én imádom még ezekkel feldobni ezt a finomságok, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   29.7.2020

Túrós korongok

A napokban megkívántam a túrós korongokat és készítettem is egy adaggal. A tésztáját egy kanál tejföllel kellett most „hígítanom”, de szerencsére sikerült eltalálnom a megfelelő állagot. A megsült korongokat pedig lekvárral és joghurttal tálaltam. Én imádom még ezekkel feldobni ezt a finomságok, a végeredmény pedig magáért beszél. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
500 g
túró
2 db
tojás
5 ev. kanál
búzadara
2 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
csipet só
szükség szerint tejföl
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tejföl és kenéshez szánt tojáskivételével minden hozzávalót elkeverünk. Ha a tészta túlságosan kemény, akkor egy kevés tejföllel lazíthatjuk, ez pl. a túró minőségétől is függ.
  2. A tésztát elkezdjük formázni – egy hosszabb, vastagabb henger az ideális, amit majd egyenlő részekre szeletelünk fel.
  3. A kapott korongokat kb. 1.5 cm vastagra szeletlejük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és felvert tojással megkenjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  5. Lekvárral, natúr joghurttal tálalhatjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása