TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós krémes – klasszikus családi recept
Túrós krémes – klasszikus családi recept
Túrós krémes – klasszikus családi recept
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Szerencsére a családban régóta nagy népszerűségnek örvend ez a finom túrós krémes. A gyerekkoromat juttatja eszembe. Szerencsére az én gyerekeim is imádják.

TopPetra TopPetra    ·   26.9.2023

Túrós krémes – klasszikus családi recept

Szerencsére a családban régóta nagy népszerűségnek örvend ez a finom túrós krémes. A gyerekkoromat juttatja eszembe. Szerencsére az én gyerekeim is imádják.

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
rétesliszt
150 g
vaj
1 kávéskanál
sütőpor
1 db
tojás
1 db
tojássárga
4 evőkanál
kristálycukor

Túrós réteg:

500 g
zsíros túró
150 g
kristálycukor
500 ml
tej
100 ml
olaj
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
3 db
tojássárga
1 db
tojás

Hab:

4 db
tojásfehérje
5 evőkanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk, golyót formázunk belőle, majd fél órára hűtőbe tesszük. Könnyebb lesz vele dolgozni.
  2. Amíg a tészta pihen, hozzálátunk a túrós réteghez. Ehhez minden hozzávalót tálba teszünk, majd jó alaposan eldolgozzuk. Ha krémes réteget szeretnénk, akkor kézi robotgéppel is dolgozhatunk, vagy akár egyenesen botmixerrel.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kezünkkel tepsi nagyságúra formázzuk, beletesszük a tepsibe. A tészta tetejére kenjük a túrós krémet.
  4. 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Minden sütő másképp viselkedik, ezért érdemes sütés közben figyelni.
  5. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd rákenjük a forró túrós töltelékre. 10 percre visszatesszük a sütőbe, de a hőfokot már 160 fokra csökkentjük. Amikor a teteje már kezd barnulni, kivesszük a sütőből.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása