Túrós krémes tojáshabbal

Recept Túrós krémes tojáshabbal

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Mit szóltok egy nagy kocka tojáshabos túrós krémeshez? Szerintem azt, amit én, hogy bármikor jöhet, bármilyen mennyiségben! Mivel mostanság kicsivel több szabadidőm van, a tésztát is magam készítettem. A krémhez nem főztem külön vaníliakrémet, hanem a pudingot alaposan elkevertem a többi hozzávalóval. A krémmel megkent tésztát megsütöttem, majd erre került a finom tojáshab. Pár percre vissza a sütőbe, és kész!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.4.2020

Kategória: Desszertek, sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 grétesliszt
200 gporcukor
1 csomagsütőpor
1 dbtojás
1 dbtojássárga
200 gvaj

Krém:

500 gtúró
120 gporcukor
5 dltej
1 dlolaj
1 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkeményítő (ha nincs, akkor fél csomag puding)
1 dbtojás
4 dbtojássárga

Hab:

6 dbtojásfehérje
8 ev. kanálkristálycukor
csipet só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tepsit kivajazzuk és rétesliszttel beszórjuk (40x30 cm).
  2. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, a tepsi közepére tesszük, majd a tepsiben a tepsi méretére nyújtjuk. Ha ez így „meredeknek” hangzik, akkor természetesen tepsi kívül is megformázhatjuk, de ügyeljünk arra, hogy pont tepsi méretű legyen.
  3. A krémhez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk és rákenjük a tésztalapra.
  4. A krémmel megkent tésztát betesszük a 200 fokra előmelegített sütőben és 25 percig sütjük. 25 perc után a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük és további 5 percig sütjük.
  5. Amíg a krémmel megkent tészta süt, hozzálátunk a habhoz. A tojásfehérjét a cukorral és csipet sóval fényes, kemény habbá verjük. A forró tésztát kivesszük a sütőből, majd rögtön rávisszük a kemény tojáshabot és elegyengetjük. Visszatesszük a 150 fokos sütőbe és további 15 percig sütjük.
  6. Kissé kihűtjük, és amikor a tészta széle már kezd elválni a tepsitől, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás