Túrós lapocskák

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A túrós lapocskák nálunk pillanatok alatt elfogynak a tányérról. Az alapja a túróval elkevert liszt, amit kefirrel „fogunk ösze”. A kapott sűrű tészta állagát még liszttel vagy szükség szerint kefirrel lehet javítani. A megsült kis lepénykéket sósan és édesen is fogyaszthatjuk. Sósan önmagával vagy libazsírral megkenve, de édesen, porcukorral vagy darált mákkal is pompás. Laktató, finom, változatos, biztos meg tudja vele örvendeztetni a családot! Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
400 - 500 grétesliszt
250 - 300 gtúró
2 kv. kanálsó
2 kv. kanálsódabikarbóna
200-300 ml kefir
- A hozzávalókat alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. A tészta állagát liszttel vagy kefirrel is javíthatjuk.
- A tésztát henger alakúra formázzuk, majd 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk.
- A kis tésztaadagokat kb. fél centi vastag lepény alakúra nyújtjuk.
- Száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
- Olvasztott vajjal megkenjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS