Túrós lapocskák

Recept Túrós lapocskák

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A túrós lapocskák nálunk pillanatok alatt elfogynak a tányérról. Az alapja a túróval elkevert liszt, amit kefirrel „fogunk ösze”. A kapott sűrű tészta állagát még liszttel vagy szükség szerint kefirrel lehet javítani. A megsült kis lepénykéket sósan és édesen is fogyaszthatjuk. Sósan önmagával vagy libazsírral megkenve, de édesen, porcukorral vagy darált mákkal is pompás. Laktató, finom, változatos, biztos meg tudja vele örvendeztetni a családot! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019

Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

400 - 500 grétesliszt
250 - 300 gtúró
2 kv. kanál
2 kv. kanálsódabikarbóna
200-300 ml kefir

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. A tészta állagát liszttel vagy kefirrel is javíthatjuk.
  2. A tésztát henger alakúra formázzuk, majd 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A kis tésztaadagokat kb. fél centi vastag lepény alakúra nyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  5. Olvasztott vajjal megkenjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás