Túrós lapocskák

A túrós lapocskák nálunk pillanatok alatt elfogynak a tányérról. Az alapja a túróval elkevert liszt, amit kefirrel „fogunk ösze”. A kapott sűrű tészta állagát még liszttel vagy szükség szerint kefirrel lehet javítani. A megsült kis lepénykéket sósan és édesen is fogyaszthatjuk. Sósan önmagával vagy libazsírral megkenve, de édesen, porcukorral vagy darált mákkal is pompás. Laktató, finom, változatos, biztos meg tudja vele örvendeztetni a családot! Szerző: Marta

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Édesek, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós lapocskák

Hozzávalók

400 - 500 grétesliszt
250 - 300 gtúró
2 kv. kanál
2 kv. kanálsódabikarbóna
200-300 ml kefir

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. A tészta állagát liszttel vagy kefirrel is javíthatjuk.
  2. A tésztát henger alakúra formázzuk, majd 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk.
  3. A kis tésztaadagokat kb. fél centi vastag lepény alakúra nyújtjuk.
  4. Száraz serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
  5. Olvasztott vajjal megkenjük.