TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-lekváros foltos süti
Túrós-lekváros foltos süti
Recept Túrós-lekváros foltos süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A túrós-lekváros foltos süti egy nagyon könnyű és finom desszert, ami öröm szemnek és szájnak is. A titka, hogy a nyers tésztába tetszőleges „mintázatban” belekanalazzuk a finom túrós krémet és a lekvárt, amitől kialakulnak a foltok a sütiben. Nem gond, ha a töltelékek nem süppednek el teljesen a tésztában, ugyanis sütés közben a tészta megemelkedik és eléri a foltok szintjét. Ha egy kis játékosságot is szeretnénk csempészni a sütibe, akkor a tésztába kakaót is teszek. Ilyenkor a túrós töltelék nagyon jól mutat a sötét tésztában, és boci szeletként is ismerős lehet.

Viki78    ·   21.3.2017

Túrós-lekváros foltos süti

A túrós-lekváros foltos süti egy nagyon könnyű és finom desszert, ami öröm szemnek és szájnak is. A titka, hogy a nyers tésztába tetszőleges „mintázatban” belekanalazzuk a finom túrós krémet és a lekvárt, amitől kialakulnak a foltok a sütiben. Nem gond, ha a töltelékek nem süppednek el teljesen a tésztában, ugyanis sütés közben a tészta megemelkedik és eléri a foltok szintjét. Ha egy kis játékosságot is szeretnénk csempészni a sütibe, akkor a tésztába kakaót is teszek. Ilyenkor a túrós töltelék nagyon jól mutat a sötét tésztában, és boci szeletként is ismerős lehet.

Alapanyagok

Hozzávaló kb. 30 kockához:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 dl
3.8%-os tej
1 dl
növényi olaj
300 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
250 g
lágy túró
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint porcukor
szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásokat a cukorral habosra verjük.
  2. Hozzáöntjük az olajat, a tejet, végül óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. Egy kávéskanállal felváltva a tésztába tesszük a túrós tölteléket és a lekvárt – amolyan sakktábla szerűen.
  4. A túrós töltelékhez a túrót, vaníliacukrot és porcukrot alaposan elkeverjük.
  5. A süteményt 200 fokon kb. 25 percig sütjük.
  6. A kész süteményt porcukorral megszórjuk, kihűtjük, felkockázzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Simonaszolnoki-nak

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása