TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Túrós-lekváros pite
Túrós-lekváros pite
Recept Túrós-lekváros pite
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.5.2021

Túrós-lekváros pite

Az elkészítés nagyon egyszerű, a végeredmény pedig kiváló. Ennek a süteménynek lehetetlen ellenállni!

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávaló 8 adaghoz (1 bögre = 250 ml):

2 bögre
rétesliszt
1/2 csomag
DrOetker sütőpor
100 ml
tejföl
1/2 bögre
porcukor
125 g
margarin
1 db
tojás

Töltelék 1:

300 g
lekvár
1 csomag
óDrOetker vaníliacukor

Töltelék 2:

250 g
zsíros túró
1 db
tojás
1 csomag
óDrOetker vaníliacukor
Ízlés szerint
porcukor
1 ev. kanál
DrOetker vanília ízű pudingpor
mazsola
reszelt citromhéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tejfölt, a margarint, majd sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tészta 1/3 részét félretesszük, a fennmaradó részt pedig kör alakúra nyújtjuk. A tésztának akkorának kell lennie, hogy ellepje a 30 cm átmérőjű sütőforma alját és oldalát is
  2. Az első töltelékhez a lekvárt elkeverjük a vaníliacukorral. Rátesszük a tésztára, 4 részben, úgy, hogy a 4 rész közt maradjon hely – ide kerül majd a túrós töltelék.
  3. A túrós töltelékhez a túrót a tojással, vaníliacukorral és porcukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és a citrom reszelt héját is. A lekváros töltelékcsíkok közé tesszük. Mazsolával megszórjuk.
  4. A félretett szétát vékonyra nyújtjuk, majd díszítő elemeket vágunk ki belőle. Rátesszük a tészta tetejére, majd az egészet 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Mivel minden sütő más, érdemes odafigyelni rá. Kihűtjük, porcukorral megszórjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása