TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Linzer Túrós linzerszelet
Túrós linzerszelet
Recept Túrós linzerszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kitűnő puha tészta, lágy túros krém, megspékelve egy kis házi lekvárral. Ezt a túrós linzerszelet, ami szinte azonnal eltűnik a tepsiből, Én és a családom egyszerűen imádjuk, akár melegen, akár hidegen, egy bögre kávéval vagy kakaóval. Én savanykásabb lekvárral készítem, ami mesésen illik a habkönnyű és lágy túrós krémhez. Télen porcukorral és reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel is díszítem, nyáron pedig friss gyümölccsel az igazi.

Viki78    ·   27.11.2016

Túrós linzerszelet

Kitűnő puha tészta, lágy túros krém, megspékelve egy kis házi lekvárral. Ezt a túrós linzerszelet, ami szinte azonnal eltűnik a tepsiből, Én és a családom egyszerűen imádjuk, akár melegen, akár hidegen, egy bögre kávéval vagy kakaóval. Én savanykásabb lekvárral készítem, ami mesésen illik a habkönnyű és lágy túrós krémhez. Télen porcukorral és reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel is díszítem, nyáron pedig friss gyümölccsel az igazi.

Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
200 g
margarin
150 g
porcukor
1 db
tojás
1 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
tej

Töltelék:

500 g
túró
1 db
tojás
100 g
porcukor
1 evőkanál
keményítő
1 csomag
vaníliacukor

Ezen kívül:

kedvenc lekvárunk
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztarészt tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd az egyiket beletesszük a tepsibe. A tepsiben lévő tésztát a lekvárral megkenjük, én ehhez epres lekvárt használtam, de akár savanykásabb, például meggyes is használható.
  2. A lekvárral megkent tésztára rátesszük a túrós tölteléket (ehhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük). Én zsírszegény túrót használtam, de bátran használható normál zsírtartalmú túró is.
  3. Erre kerül a második kinyújtott tészta, kicsit fogvájóval megszúrjuk, majd 180 fokon 25-30 percig sütjük.
  4. Miután megsült, ízlés szerint díszítjük, most porcukrot használtam.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása