Túrós-málnás piskóta

Szerencsére a piskótatészta számos finomság alapja, és az elkészítése sem bonyolult. Ha van kéznél kézi robotgép, akkor a túrós-málnás piskótánál nyert ügyünk van. A tészta puha, a túrós krém lágy és kellemesen édes, a málna pedig megkoronázza ezt a túrós-gyümölcsös kompozíciót. Feldobja a mindennapokat, de az ünnepi asztalon is méltó helyet tud elfoglalni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 6.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós-málnás piskóta

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
8 ev. kanálkristálycukor
8 ev. kanálrétesliszt
8 ev. kanálolaj
8 ev. kanáltej
1 csomagsütőpor
Krém:
250 mlhabtejszín
350 g lágy túró („kádas”)
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálporcukor
Szükségünk lesz még:
málna
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, fokozatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, lehetőség szerint felváltva az olajjal és a tejjel. Utolsó lépésben hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Az így elkészített tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
  2. A tésztát kivesszük a sütőből, majd két egyenlő nagyságú lapra vágjuk.
  3. A habtejszínt habbá verjük. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral krémesre keverjük, majd beledolgozzuk a túrót. A krémet rátesszük az egyik tésztalapra, málnával megszórjuk, lefedjük a másik tésztalappal.
  4. A tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!