Túrós minitáskácskák
A szilvalekvárral töltött túrós minitáskácskák egyszerre finomak és szépek is. Nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a sima, „ünnepmentes” napokon is szívesen készítem, mert nagyon-nagyon finom! Vaj helyett margarinnal is készíthetjük, a tésztába viszont se cukor, se tojás nem kerül. A kis táskákat vaníliacukorral elkevert porcukorba kell forgatni, ettől lesznek kellően ízesek és édesek
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 30.10.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 gtúró (krémes, lágy)
250 gvaj
300 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor (6g)
szilvalekvár töltéshez
vaníliacukorral elkevert porcukor szóráshoz, beleforgatáshoz
- A túrót, a puha, felkockázott vajat, valamint a sütőporral elkevert lisztet alaposan eldolgozzuk.
- A tésztát egy lisztes felületre tesszük, két egyenlő részre vágjuk. A kis cipókat 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd mindegyik tésztalapból 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. Akár nagyobbakat is kiszaggathatunk, ez ízlés dolga.
- Minden korongra egy kanál lekvárt kanalazunk. A korongokat félbehajtjuk, a szélét pedig villával lenyomkodjuk.
- A kis lekvárral töltött csomagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 200 fokon, kb. 12 perc alatt világosbarnára sütjük. Mindenki a maga sütője szerint állítsa be a sütési időt! Nem szabad túl sokáig sütni, mert a csomagok sötétek lesznek.
- Kihűtjük, majd porcukorral elkevert vaníliacukorba forgatjuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS