TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Túrós minitáskácskák
Túrós minitáskácskák
Recept Túrós minitáskácskák
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A szilvalekvárral töltött túrós minitáskácskák egyszerre finomak és szépek is. Nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a sima, „ünnepmentes” napokon is szívesen készítem, mert nagyon-nagyon finom! Vaj helyett margarinnal is készíthetjük, a tésztába viszont se cukor, se tojás nem kerül. A kis táskákat vaníliacukorral elkevert porcukorba kell forgatni, ettől lesznek kellően ízesek és édesek

Babu27    ·   30.10.2017

Túrós minitáskácskák

A szilvalekvárral töltött túrós minitáskácskák egyszerre finomak és szépek is. Nemcsak az ünnepek alkalmával, hanem a sima, „ünnepmentes” napokon is szívesen készítem, mert nagyon-nagyon finom! Vaj helyett margarinnal is készíthetjük, a tésztába viszont se cukor, se tojás nem kerül. A kis táskákat vaníliacukorral elkevert porcukorba kell forgatni, ettől lesznek kellően ízesek és édesek

40 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
túró (krémes, lágy)
250 g
vaj
300 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor (6g)
szilvalekvár töltéshez
vaníliacukorral elkevert porcukor szóráshoz, beleforgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
12 perc
Sütés/főzés
  1. A túrót, a puha, felkockázott vajat, valamint a sütőporral elkevert lisztet alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát egy lisztes felületre tesszük, két egyenlő részre vágjuk. A kis cipókat 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd mindegyik tésztalapból 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki. Akár nagyobbakat is kiszaggathatunk, ez ízlés dolga.
  3. Minden korongra egy kanál lekvárt kanalazunk. A korongokat félbehajtjuk, a szélét pedig villával lenyomkodjuk.
  4. A kis lekvárral töltött csomagokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 200 fokon, kb. 12 perc alatt világosbarnára sütjük. Mindenki a maga sütője szerint állítsa be a sütési időt! Nem szabad túl sokáig sütni, mert a csomagok sötétek lesznek.
  5. Kihűtjük, majd porcukorral elkevert vaníliacukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása