TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós-pudingos csiga, ami még másnap is puha
Túrós-pudingos csiga, ami még másnap is puha
Recept Túrós-pudingos csiga, ami még másnap is puha
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2023

Túrós-pudingos csiga, ami még másnap is puha

A pudingos-túrós csiga akkor a legfinomabb, ha a tészta puha. Néha előfordul, hogy rögtön nem tűnik el minden a tepsiről, ezért érdemes olyan tésztát választani, ami akár még másnap is puha és finom.

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
300 ml
langyos tej
2 db
tojássárga
70 g
vaj
70 g
porcukor
42 g
friss élesztő
csipet

Töltelék:

350 ml
tej
3 evőkanál
kristálycukor
1 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
lágy túró
ízlés szerint
mazsola
1 db
tojás (kenéshez)
kevés
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztával kezdjük. A langyos tej felébe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá egy kanál cukrot és egy kanál lisztet, elkeverjük, 10-15 percig pihentetjük. A fennmaradó lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgát, csipet sót, puha vajat, maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, legalább fél órát kelesztjük. Addig kell keleszteni, amíg a tészta duplájára nem kel.
  2. A tejből, cukorból, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük. Amikor kihűlt, belekeverjük a túrót. Akár kézi robotgépet is használhatunk, így a puding még krémesebb lesz.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, kb. 5 mm vastagra, téglalap alakúra. A tésztát megkenjük a pudingos krémmel, mazsolával megszórjuk, felcsavarjuk. A tekercset kb. 2 cm vastag csigákra szeleteljük. Ebből a tekercsből összesen 24 csigát sikerült készítenem.
  4. A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, de a csigák mellett kellő helyet kell hagyni. Sütés előtt felvert tojás és kevés tej keverékével megkenjük. Pár percig még pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a csigák teteje már szép aranybarna. Miután megsült, porcukorral megszórjuk. A sütési idő a sütő típusától is függhet. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása