TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül
Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül
Recept Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló nyári desszert, ami nagyon gyorsan elkészül. Nem kell sütni, nem kell krémet főzni, csupán az előkészített alapanyagokat felhasználva rétegezünk. Piskóta, túrós krém, eper, a tetejére pedig a gyümölcszselé. Az eper felét szépen felszeleteltem, ez került az első rétegbe, a másik felét pedig egyszerűen félbe vágtam. A túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül hidegen, jól kihűlve az igazi. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   17.5.2018

Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül

Kiváló nyári desszert, ami nagyon gyorsan elkészül. Nem kell sütni, nem kell krémet főzni, csupán az előkészített alapanyagokat felhasználva rétegezünk. Piskóta, túrós krém, eper, a tetejére pedig a gyümölcszselé. Az eper felét szépen felszeleteltem, ez került az első rétegbe, a másik felét pedig egyszerűen félbe vágtam. A túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül hidegen, jól kihűlve az igazi. Szerző: Triniti

40 perc
Elkészítés
Alapanyagok
500 g
lágy túró
2 csomag
vaníliacukor
60 g
porcukor
1 csomag
vanília ízű krémpuding (pl. Gála, főzés nélküli desszertkrém)
200 ml
tej
110 g
piskóta
1 csomag
eper (250-500 g)
250 ml
habtejszín
2 csomag
eper ízű gyümölcskocsonya por (Dr.Oetker)
500 ml
víz
ízlés szerint cukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
  1. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát. A port 500 ml vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint) és feltesszük főni. 1 percig főzzük, tovább nem szabad! Levesszük a tűzről, elkavarjuk, ha keletkezett hab, akkor azt eltávolítjuk. Ezt öntjük majd a kész torta tetejére.
  2. Előkészítjük a kör alakú sütőformát. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vanília ízű krémport, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Ha előbb el kezd sűrűsödni, akkor nem kell az összes tejet hozzáadni, én ebben az esetben 180 ml-nél álltam meg. Ebbe a sűrű, túrós keverékbe keverjük bele a felvert tejszínhabot.
  3. A forma alját piskótával kirakjuk, rákanalazunk a krém felét, elegyengetjük, majd rátesszük a felszeletelt epret. A rétegezést még egyszer megismételjük. Az utolsó réteg eperre ráöntjük a kihűlt zselét. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg megköt.
  4. Ha nem dolgozunk elég gyorsan, érdemes a zselét az utolsó lépésben elkészíteni, nehogy a torta összerakása közben túlságosan megkössön, mert így elég nehéz vele dolgozni.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása