Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
Kiváló nyári desszert, ami nagyon gyorsan elkészül. Nem kell sütni, nem kell krémet főzni, csupán az előkészített alapanyagokat felhasználva rétegezünk. Piskóta, túrós krém, eper, a tetejére pedig a gyümölcszselé. Az eper felét szépen felszeleteltem, ez került az első rétegbe, a másik felét pedig egyszerűen félbe vágtam. A túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül hidegen, jól kihűlve az igazi. Szerző: Triniti
Hozzáadta: TopPetra, 17.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Túrós édességek, sütemények, Pudingos receptek, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
ALAPANYAGOK
- Előkészítjük a kör alakú sütőformát. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vanília ízű krémport, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Ha előbb el kezd sűrűsödni, akkor nem kell az összes tejet hozzáadni, én ebben az esetben 180 ml-nél álltam meg. Ebbe a sűrű, túrós keverékbe keverjük bele a felvert tejszínhabot.
- Ha nem dolgozunk elég gyorsan, érdemes a zselét az utolsó lépésben elkészíteni, nehogy a torta összerakása közben túlságosan megkössön, mert így elég nehéz vele dolgozni.