Túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül

Kiváló nyári desszert, ami nagyon gyorsan elkészül. Nem kell sütni, nem kell krémet főzni, csupán az előkészített alapanyagokat felhasználva rétegezünk. Piskóta, túrós krém, eper, a tetejére pedig a gyümölcszselé. Az eper felét szépen felszeleteltem, ez került az első rétegbe, a másik felét pedig egyszerűen félbe vágtam. A túrós-pudingos torta eperrel, sütés nélkül hidegen, jól kihűlve az igazi. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

500 glágy túró
2 csomagvaníliacukor
60 gporcukor
1 csomagvanília ízű krémpuding (pl. Gála, főzés nélküli desszertkrém)
200 mltej
110 gpiskóta
1 csomageper (250-500 g)
250 mlhabtejszín
2 csomageper ízű gyümölcskocsonya por (Dr.Oetker)
500 mlvíz
ízlés szerint cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a gyümölcskocsonyát. A port 500 ml vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot (ízlés szerint) és feltesszük főni. 1 percig főzzük, tovább nem szabad! Levesszük a tűzről, elkavarjuk, ha keletkezett hab, akkor azt eltávolítjuk. Ezt öntjük majd a kész torta tetejére.
  2. Előkészítjük a kör alakú sütőformát. A túrót a vaníliacukorral és porcukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vanília ízű krémport, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Ha előbb el kezd sűrűsödni, akkor nem kell az összes tejet hozzáadni, én ebben az esetben 180 ml-nél álltam meg. Ebbe a sűrű, túrós keverékbe keverjük bele a felvert tejszínhabot.
  3. A forma alját piskótával kirakjuk, rákanalazunk a krém felét, elegyengetjük, majd rátesszük a felszeletelt epret. A rétegezést még egyszer megismételjük. Az utolsó réteg eperre ráöntjük a kihűlt zselét. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg megköt.
  4. Ha nem dolgozunk elég gyorsan, érdemes a zselét az utolsó lépésben elkészíteni, nehogy a torta összerakása közben túlságosan megkössön, mert így elég nehéz vele dolgozni.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás