Túrós rácsos sárgabarackkal

Recept Túrós rácsos sárgabarackkal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezzel a süteménnyel mindenki szívét meg lehet lágyítani. Ezt nem is csodálom, mert minden egyes hozzávalója tökéletesen harmonizál! A lágy túró, a pompás tészta, az édes lekvár, a mézédes, mégis kissé savas sárgabarack… Az illatos, puha, forró sütemény mindenki arcára mosolyt csal. Én csak egyszerűen túrós rácsosnak hívom, sárgabarackkal készítem, de akár más gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

750 grétesliszt
250 gporcukor
375 gpuha vaj
3 dbtojás
1 a 1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanál
baracklekvár
sárgabarack

Töltelék:

1 kgtúró (kádas, 4x250 g)
2 doboztejföl (összesen legalább 360g)
160 gporcukor
2 dbtojássárga
1 csomagvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk. Cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután a tészta jó lehűlt, két egyenlő részre osztjuk, az egyiket 42x32 cm-es tepsinél nagyobbra nyújtjuk. Ezt a tésztalapot kivajazott, magas falú tepsibe tesszük úgy, hogy a tészta a tepsi oldalát is lefedje, legalább 2 cm magasan.
  3. A tésztát villával kibökdössük, lekvárral megkenjük. A másik tésztaadagból egy keveset letépünk, amit hosszúra nyújtunk és ez kerül a tepsi oldalára – lényegében a tésztával bevonjuk a tepsi belső felületét.
  4. A tésztára rákanalazzuk a túrós tölteléket, erre kerül a megtisztított és félbe vágott barack (kb. 1 kg gyümölcsöt használtam fel), a maradék tésztából pedig megformázzuk a rácsokat.
  5. 170 fokon 40 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás