TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós rácsos sárgabarackkal
Túrós rácsos sárgabarackkal
Recept Túrós rácsos sárgabarackkal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.10.2018

Túrós rácsos sárgabarackkal

Ezzel a süteménnyel mindenki szívét meg lehet lágyítani. Ezt nem is csodálom, mert minden egyes hozzávalója tökéletesen harmonizál! A lágy túró, a pompás tészta, az édes lekvár, a mézédes, mégis kissé savas sárgabarack… Az illatos, puha, forró sütemény mindenki arcára mosolyt csal. Én csak egyszerűen túrós rácsosnak hívom, sárgabarackkal készítem, de akár más gyümölcsöt is használhatunk. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

750 g
rétesliszt
250 g
porcukor
375 g
puha vaj
3 db
tojás
1 a 1/2 csomag
sütőpor
1 csomag
vaníliacukor
1/2 kv. kanál
baracklekvár
sárgabarack

Töltelék:

1 kg
túró (kádas, 4x250 g)
2 doboz
tejföl (összesen legalább 360g)
160 g
porcukor
2 db
tojássárga
1 csomag
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk. Cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Miután a tészta jó lehűlt, két egyenlő részre osztjuk, az egyiket 42x32 cm-es tepsinél nagyobbra nyújtjuk. Ezt a tésztalapot kivajazott, magas falú tepsibe tesszük úgy, hogy a tészta a tepsi oldalát is lefedje, legalább 2 cm magasan.
  3. A tésztát villával kibökdössük, lekvárral megkenjük. A másik tésztaadagból egy keveset letépünk, amit hosszúra nyújtunk és ez kerül a tepsi oldalára – lényegében a tésztával bevonjuk a tepsi belső felületét.
  4. A tésztára rákanalazzuk a túrós tölteléket, erre kerül a megtisztított és félbe vágott barack (kb. 1 kg gyümölcsöt használtam fel), a maradék tésztából pedig megformázzuk a rácsokat.
  5. 170 fokon 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása