TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós-rebarbarás szelet
Túrós-rebarbarás szelet
Recept Túrós-rebarbarás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.7.2021

Túrós-rebarbarás szelet

A rebarbara fanyar ízének köszönhetően nagyon frissítően tud hatni a süteményekre. Aki kóstolta, az tudja, miről is van szó. Aki meg nem, annak itt az idő, hogy megkóstolja.

Alapanyagok

Tészta:

600 g
finomliszt
300 g
porcukor
250 g
margarin
1 csomag
sütőpor
3 db
tojás
2 ev. kanál
kakaó

Túrós töltelék:

750 g
túró
3 db
tojás
9 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
pudingpor
Ízlés szerint
citromhéj
500 g
rebarbara
Ízlés szerint
fahéj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a puha margarint, a tojást, kakaót. Tésztává dolgozzuk, majd félretesszük pihenni. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez a túrót, cukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, pudingport, citrom héját és a kemény habbá vert tojásfehérjét elkeverjük.
  3. A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk és pihentetjük. Ezalatt a rebarbara levet enged – ezt a levet leöntjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30x40 cm), majd magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. Megkenjük a túrós töltelékkel, rátesszük a rebarbarát, fahéjjal megszórjuk. Lefedjük a másik tésztalappal. A felső tésztalapot villával megbökdössük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása