Túrós-rebarbarás szelet

Recept Túrós-rebarbarás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A rebarbara fanyar ízének köszönhetően nagyon frissítően tud hatni a süteményekre. Aki kóstolta, az tudja, miről is van szó. Aki meg nem, annak itt az idő, hogy megkóstolja.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

600 gfinomliszt
300 gporcukor
250 gmargarin
1 csomagsütőpor
3 dbtojás
2 ev. kanálkakaó

Túrós töltelék:

750 gtúró
3 dbtojás
9 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálpudingpor
Ízlés szerintcitromhéj
500 grebarbara
Ízlés szerintfahéj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát: a lisztet a sütőporral elkeverjük, átszitáljuk. Hozzáadjuk a puha margarint, a tojást, kakaót. Tésztává dolgozzuk, majd félretesszük pihenni. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelékhez a túrót, cukrot, vaníliacukrot, tojássárgát, pudingport, citrom héját és a kemény habbá vert tojásfehérjét elkeverjük.
  3. A rebarbarát megtisztítjuk, meghámozzuk, felszeleteljük, porcukorral megszórjuk és pihentetjük. Ezalatt a rebarbara levet enged – ezt a levet leöntjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (30x40 cm), majd magas falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük. Megkenjük a túrós töltelékkel, rátesszük a rebarbarát, fahéjjal megszórjuk. Lefedjük a másik tésztalappal. A felső tésztalapot villával megbökdössük. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
  5. Miután kihűlt, porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás