Túrós reszelt sütemény

A reszelt süteménynej megvan a maga varázsa. A fagyos, lereszelt tészta pompásan mutat, ráadásul kellően ropogós, mégis puha! A túrós reszelt süteményben nemcsak a tésztaréteget, hanem a krémet is nagyon szeretem. Akkor a legjobb, ha a krém jóval vastagabb a süteménynél, ezért is használtam 1 kg túrót. Az ízesítést vaníliacukorral és vanília ízű pudingporral értem el, a krémet pedig a tojáshab tette még könnyebbé. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 13.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Túrós reszelt sütemény

Hozzávalók

Tészta:
400 gfinomliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagmargarin (250 g)
1-2 ev. kanálkakaó
3 ev. kanállangyos tej
Túrós töltelék:
1 kgtúró
4 dbtojássárga
1 csomagvaníliapuding
300 gcukor
4 ev. kanálvaj vagy habtejszín
ízlés szerint citrom reszelt héja
4 dbtojásfehérje

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és sima állagú tésztává gyúrjuk. A kész tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fóliába csomagoljuk és 2-3 órára fagyasztóba tesszük. Fontos, hogy a tészta kemény, fagyos legyen, mert a későbbiekben könnyebb vele dolgozni.
  2. Egy tepsit kivajazunk és liszttel meghintünk. Az egyik fagyos tésztát nagy lyukú reszelőn belereszeljük a tepsibe és óvatosan elegyengetjük. A tetejére rákanalazzuk a túrós tölteléket – ehhez a hozzávalókat kézi robotgéppel simára dolgozunk, majd utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojáshabot. A túrós krém tetejére ráreszeljük a másik tésztaadagot.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!