Túrós rétes gyümölccsel

Kitűnő, ugyanakkor gyorsan elkészíthető túrós rétes, áfonyával és eperrel. Természetesen más gyümölcsöt is hozzá lehet tenni, az én kisfiamnak ez a kettő a kedvence. Bármi jó, de a legjobbak talán a kisebb szemű erdei gyümölcsök – áfonya, málna, szeder, ribizli, egres. Azokat is rá tudjuk a segítségével venni a túrófogyasztásra, akik egyébként nem szeretik, a szemet gyönyörködtető színek, mennyei illat elvonják a figyelmet. Szerző: Blažena

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós rétes gyümölccsel

Hozzávalók

1 dbnyújtott leveles tészta (275 g)
500 gapróbb szemű túró
2 dbtojás
4 evőkanálporcukor
1 csomagvaníliás cukor
2 evőkanálvaníliás puding
citromhéj (ehető héjú citromból!)
2 evőkanálolvasztott vaj
piskóta
áfonya, eper
tojás, hogy megkenhessük a tetejét

Elkészítés menete

  1. Túrós töltelék: egy tálban összekeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat ízlés szerint, a felvert tojást, 2 evőkanál pudingport.
  2. A már kinyújtott tésztát megkenjük a vajjal, piskótadarabokat szórunk rá (én le szoktam darálni a piskótát). Középre felhalmozzuk a túrós tölteléket, gazdagon megszórjuk áfonyával, eperrel (vagy más gyümölccsel). A tészta töltetlen széleit ráhajtjuk a töltelékre, és gyengéden rányomjuk. Akár mélyhűtött tésztát is használhatunk.
  3. A rétes tetejét felvert tojással kenjük meg, villával megszurkáljuk, és aranybarnára sütjük sütőpapírral bélelt tepsin, nagyjából 12 perc alatt 200 fokon.
  4. Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, szeletelve tálaljuk

Köszönjük, hogy a kitűnő szakácsnő - Blažena Sadovská – engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzuk receptjét!