Túrós rétes gyümölccsel

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Rétesek
Kitűnő, ugyanakkor gyorsan elkészíthető túrós rétes, áfonyával és eperrel. Természetesen más gyümölcsöt is hozzá lehet tenni, az én kisfiamnak ez a kettő a kedvence. Bármi jó, de a legjobbak talán a kisebb szemű erdei gyümölcsök – áfonya, málna, szeder, ribizli, egres. Azokat is rá tudjuk a segítségével venni a túrófogyasztásra, akik egyébként nem szeretik, a szemet gyönyörködtető színek, mennyei illat elvonják a figyelmet. Szerző: Blažena
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Rétesek
ALAPANYAGOK
- Túrós töltelék: egy tálban összekeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat ízlés szerint, a felvert tojást, 2 evőkanál pudingport.
- A már kinyújtott tésztát megkenjük a vajjal, piskótadarabokat szórunk rá (én le szoktam darálni a piskótát). Középre felhalmozzuk a túrós tölteléket, gazdagon megszórjuk áfonyával, eperrel (vagy más gyümölccsel). A tészta töltetlen széleit ráhajtjuk a töltelékre, és gyengéden rányomjuk. Akár mélyhűtött tésztát is használhatunk.
- A rétes tetejét felvert tojással kenjük meg, villával megszurkáljuk, és aranybarnára sütjük sütőpapírral bélelt tepsin, nagyjából 12 perc alatt 200 fokon.
- Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, szeletelve tálaljuk
Köszönjük, hogy a kitűnő szakácsnő - Blažena Sadovská – engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzuk receptjét!