Túrós rétes gyümölccsel

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Szeder, Gyümölcs szerint, Ribizli, Áfonya, Édes sütemények, Túrós édességek, sütemények, Málna, Tekercsek, roládok, Rétesek, Tészták, Leveles tészta
Kitűnő, ugyanakkor gyorsan elkészíthető túrós rétes, áfonyával és eperrel. Természetesen más gyümölcsöt is hozzá lehet tenni, az én kisfiamnak ez a kettő a kedvence. Bármi jó, de a legjobbak talán a kisebb szemű erdei gyümölcsök – áfonya, málna, szeder, ribizli, egres. Azokat is rá tudjuk a segítségével venni a túrófogyasztásra, akik egyébként nem szeretik, a szemet gyönyörködtető színek, mennyei illat elvonják a figyelmet. Szerző: Blažena
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Szeder, Gyümölcs szerint, Ribizli, Áfonya, Édes sütemények, Túrós édességek, sütemények, Málna, Tekercsek, roládok, Rétesek, Tészták, Leveles tészta
ALAPANYAGOK
- Túrós töltelék: egy tálban összekeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat ízlés szerint, a felvert tojást, 2 evőkanál pudingport.
- A már kinyújtott tésztát megkenjük a vajjal, piskótadarabokat szórunk rá (én le szoktam darálni a piskótát). Középre felhalmozzuk a túrós tölteléket, gazdagon megszórjuk áfonyával, eperrel (vagy más gyümölccsel). A tészta töltetlen széleit ráhajtjuk a töltelékre, és gyengéden rányomjuk. Akár mélyhűtött tésztát is használhatunk.
- A rétes tetejét felvert tojással kenjük meg, villával megszurkáljuk, és aranybarnára sütjük sütőpapírral bélelt tepsin, nagyjából 12 perc alatt 200 fokon.
- Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral, szeletelve tálaljuk
Köszönjük, hogy a kitűnő szakácsnő - Blažena Sadovská – engedélyezte, hogy nyilvánosságra hozzuk receptjét!