TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Túrós-ribizlis sütemény kelt tésztából
Túrós-ribizlis sütemény kelt tésztából
TopPetra    ·   19.8.2022

Túrós-ribizlis sütemény kelt tésztából

Finom, frissítő édesség a forró nyári napokra. A ribizlit akár más gyümölccsel is lehet helyettesíteni. Szerző: Nada I (Rebeka).

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

20 g
élesztő
60 g
kristálycukor
300 g
búzafinomliszt
150 ml
tej

Kell még:

1 csomag
vaníliacukor
csipet
1 db
tojás
50 g
margarin
200 g
fagyasztott ribizli
vaj a tepsi kikenéséhez
250 g
puha vaj
80 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 db
tojás
1 kávéskanál
citrom héja

Morzsa:

40 g
rétesliszt
40 g
kristálycukor
40 g
margarin
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt kb. 75 ml tejbe morzsoljuk, adunk hozzá 2kanál lisztet, egy kanál cukrot. Elkeverjük, az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A maradék lisztet és cukrot tálba szórjuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt ls a felolvasztott margarint.
  3. Beleöntjük a maradék tejet is, sima állagú tésztává gyúrjuk. Sima állagú tésztává gyúrjuk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  4. A túrót a porcukorral, vaníliacukorral, tojással, citrom héjával kikeverjük.
  5. A lisztből, cukorból, margarinból édes morzsát készítünk.
  6. A megkelt tésztát lisztes felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és beletesszük a kivajazott tepsibe.
  7. A tészta tetejére kenjük a túrós teltétel, erre tesszük rá a gyümölcsöt.
  8. A tetejét édes morzsával megszórjuk. 15 percig pihentetjük. A pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 30 percig sütjük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept