Túrós sajttorta barackkal

Már évek óta komoly rajongója vagyok a sütést nem igénylő cheesecake-keknek, de ez volt az a sütős recept, ami végleg levett a lábamról. Kicsit több hozzávaló kell hozzá, de elkészítése egyszerű, és igazán megéri a fáradozást! Csodálatos túrókrém, ráadásul barackkal kiegészítve – mennyei! Aranykezű nagymamámnak is ízlett, pedig nem rajong a túróért, sem a „modern” süteményekért. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Barack, Torták, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós sajttorta barackkal

Hozzávalók

Alap:
210 gkeksz
50 gvaj
Túrós krém
1 kgaprószemű, krémes túró
3 dbtojás
400 gsűrített tej
2 ev. kanáltojáslikőr
1 csomagvanília puding
1 rúdvanília
1,5 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálcitromlé
barack
Szükségünk lesz még:
3 dbtojás
2 dbtojássárgája
2 ev. kanálbarackszirup (vagy méz)
3 ev. kanálcitromlé
6 ev. kanálkristálycukor
80 gvaj
150 mlfelverhető tejszínhab
100 gtúró
barack ízlés szerint

Elkészítés menete

  1. Egészen egyszerű módon előkészítjük az alapot. Darabokra törjük a kekszet, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és elkeverjük. Kerek formába öntjük, amelyet sütőpapírral béleltünk. Én oldalt kicsit magasabbra hagyom, hogy könnyebben tudjak szeletelni, de nem muszáj.
  2. Elkészítjük a túrós krémet. A finom túrót teljesen elkeverjük a cukorral, a vanília-rúdból kinyert vaníliával, tojáslikőrrel, és a tojásokkal. A végén hozzáadjuk a vaníliás puding port, citromlevet, sűrített tejet. Az így előkészített krémet a kekszes alapra öntjük, amelyre előtte felszeletelt barackot tettünk.
  3. Az előkészített cheesecake-et előmelegített sütőbe tesszük, majd 170 fokon 15 percig sütjük. Ezt követően 150 fokra csökkentjük a hőfokot, majd 40 percig sütjük.
  4. Miután megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk, hogy a formában hűljön ki.
  5. A barackot péppé turmixoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, sárgáját, szirupot, citromlevet és kristálycukrot. Kis lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk, de míg még meleg, hozzáadjuk a vajat. Keverjük, amíg a vaj teljesen el nem oszlik. A tejszínt kemény habbá verjük, és már csak óvatosan forgatjuk bele a túrót. A keveréket ráhalmozzuk a kihűlt cheesecake-re.
  6. Saját ízlésünk szerint díszítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.