Túrós sajttorta barackkal

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Legjobb desszertek, Sajttorta
Már évek óta komoly rajongója vagyok a sütést nem igénylő cheesecake-keknek, de ez volt az a sütős recept, ami végleg levett a lábamról. Kicsit több hozzávaló kell hozzá, de elkészítése egyszerű, és igazán megéri a fáradozást! Csodálatos túrókrém, ráadásul barackkal kiegészítve – mennyei! Aranykezű nagymamámnak is ízlett, pedig nem rajong a túróért, sem a „modern” süteményekért. Szerző: Petra
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Legjobb desszertek, Sajttorta
ALAPANYAGOK
Alap:
Túrós krém
Szükségünk lesz még:
- Egészen egyszerű módon előkészítjük az alapot. Darabokra törjük a kekszet, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, és elkeverjük. Kerek formába öntjük, amelyet sütőpapírral béleltünk. Én oldalt kicsit magasabbra hagyom, hogy könnyebben tudjak szeletelni, de nem muszáj.
- Elkészítjük a túrós krémet. A finom túrót teljesen elkeverjük a cukorral, a vanília-rúdból kinyert vaníliával, tojáslikőrrel, és a tojásokkal. A végén hozzáadjuk a vaníliás puding port, citromlevet, sűrített tejet. Az így előkészített krémet a kekszes alapra öntjük, amelyre előtte felszeletelt barackot tettünk.
- Az előkészített cheesecake-et előmelegített sütőbe tesszük, majd 170 fokon 15 percig sütjük. Ezt követően 150 fokra csökkentjük a hőfokot, majd 40 percig sütjük.
- Miután megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk, hogy a formában hűljön ki.
- A barackot péppé turmixoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, sárgáját, szirupot, citromlevet és kristálycukrot. Kis lángon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk, de míg még meleg, hozzáadjuk a vajat. Keverjük, amíg a vaj teljesen el nem oszlik. A tejszínt kemény habbá verjük, és már csak óvatosan forgatjuk bele a túrót. A keveréket ráhalmozzuk a kihűlt cheesecake-re.