Túrós sajttorta fehér csokoládéval

Túró, mascarpone, fehér csokoládé, tejföl és kiváló keksz keveréke. Nagyszerű finomság, főleg friss gyümölccsel. A szemnek is szép, az elkészítése pedig nem igényel nagy konyhai rutint. Túrós sajttorta fehér csokoládéval, ahogy mi szeretjük és készítjük.

Hozzáadta:, 2.10.2016
Kategória: Torták
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Túrós sajttorta fehér csokoládéval

Hozzávalók

Alaphoz:
250 gháztartási keksz
100 gfelolvasztott vaj
Fehér réteghez:
500 gkrémtúró
200 gmascarpone
150 gtejföl
2 dbtojás
200 gfehér csokoládé
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálvaníliaaroma
1 ev. kanáltönköly finomliszt
Tetejére:
500 mlszétturmixolt eper
1 csomagzselatin (250 ml mennyiséghez)
ízlés szerint méz, cukor
friss áfonya díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Egy 22 cm átmérőjű sütőformát előkészítünk, és sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és alaposan elkeverjük. Ez kerül a sütőforma aljára, és szép simára egyengetjük.
  3. A túrót, mascarponét, tejfölt, tojást, mézet, vaníliaaromát és tönkölylisztet egységes tésztává dolgozzuk, majd hozzáadjuk a feloldott fehér csokoládét. A tölteléket beleöntjük a formába a kekszes alapra és elsimítjuk. 55-60 percig sütjük az előmelegített sütőben, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  4. Az eperturmixot (annyi eperből, hogy a végeredmény 500 ml legyen) egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a zselatint és forrástól számított 1 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Kicsit kihűtjük és ráöntjük a túrós rétegre. Friss áfonyával (vagy más gyümölccsel) megszórjuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.