Túrós-sonkás tészta

Néha előfordul, hogy egyszerűen nincs időm sok időt a konyhában tölteni, és ilyenkor veszem elő a jól bevált, gyors, laktató recepteket. Ha időszűkében vagyok, akkor vagy tepsis szendvicset, vagy tésztát készítek. Az egyik nagy kedvenc a túrós-sonkás tészta. Nem igényel sok előkészületet, az ízesítése pont jó, a tejszíntől pedig kellően krémes. Ha van még pár percünk, akkor egy kevés pirított szalonnát is adhatunk hozzá. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 9.4.2018
Kategória: Főételek
Túrós-sonkás tészta

Hozzávalók

500 gtészta
1 dbvöröshagyma
kevés olaj
200 gsonka
200 gtúró
150 mlfőzőtejszín
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A hagymát felkockázzuk, forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott sonkát és összeforgatjuk a hagymával. Pár percig együtt pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a túrót, elkeverjük, sózzuk és borsozzuk.
  3. Nyakon öntjük a tejszínnel, 5 percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről.
  4. Ráöntjük az enyhén sós vízben megfőtt tésztára, elkeverjük.