TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós süti tojáshabbal
Túrós süti tojáshabbal
Recept Túrós süti tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Isteni finom túrós süti tojáshabbal. Egy klasszikus édesség a hétköznapokra. Egy kis édes kényeztetés az egész családnak. Nyáron friss gyümölccsel is tálalható, télen pedig önmagában, egy bögre kakaóval vagy csésze finom kávéval is tökéletes.

Viki78    ·   12.10.2016

Túrós süti tojáshabbal

Isteni finom túrós süti tojáshabbal. Egy klasszikus édesség a hétköznapokra. Egy kis édes kényeztetés az egész családnak. Nyáron friss gyümölccsel is tálalható, télen pedig önmagában, egy bögre kakaóval vagy csésze finom kávéval is tökéletes.

60 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
175 g
kristálycukor
12 ev.kanál
napraforgóolaj
145 g
rétesliszt
2 ev. kanál
kakaó
3 ev. kanál
tej
½ csomag
sütőpor

Krém:

4 db
tojás sárgája
10 ev.kanál
kristálycukor
½ csomag
vaníliapuding
500 g
túró
3 ev. kanál
tejföl
2 csomag
vaníliacukor
½ citrom héja lereszelve

Tojáshab:

4 db
tojás fehérjéje
10 ev.kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
citromlé
50 g
étcsokoládé
½ ev. kanál
napraforgóolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. Egy 35 x 25 cm-es sütőt előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 180 fokra állítjuk.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és az egészet habosra verjük. Folyamatosan hozzáadagoljuk az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a pudingport és a villával összetört túrót. Végül hozzáadjuk a vaníliacukorral és a citromhéjjal elkevert tejfölt. A kész krémet rákanalazzuk a tésztára, elsimítjuk és 20 percet az előmelegített sütőben sütjük.
  4. Amíg a tészta a túrós krémmel együtt sül, elkészítjük a tojáshabot. A tojások fehérjéjét a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A habnak kellően keménynek kell lennie – próbáljuk meg fejjel lefelé fordítani a tálat, amiben a habot készítettük, és ha a hab nem esik ki, akkor a tojáshab állaga megfelelő.
  5. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből, rátesszük a tojáshabot, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Ezzel díszítjük a süteményt. Jó étvágyat!

 

 

 

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása