Túrós süti tojáshabbal

Isteni finom túrós süti tojáshabbal. Egy klasszikus édesség a hétköznapokra. Egy kis édes kényeztetés az egész családnak. Nyáron friss gyümölccsel is tálalható, télen pedig önmagában, egy bögre kakaóval vagy csésze finom kávéval is tökéletes.

Hozzáadta:, 12.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Túrós süti tojáshabbal

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
175 gkristálycukor
12 ev.kanálnapraforgóolaj
145 grétesliszt
2 ev. kanálkakaó
3 ev. kanáltej
½ csomagsütőpor
Krém:
4 dbtojás sárgája
10 ev.kanálkristálycukor
½ csomagvaníliapuding
500 gtúró
3 ev. kanáltejföl
2 csomagvaníliacukor
½ citrom héja lereszelve
Tojáshab:
4 dbtojás fehérjéje
10 ev.kanálkristálycukor
1 ev. kanálcitromlé
50 gétcsokoládé
½ ev. kanálnapraforgóolaj

Elkészítés menete

  1. Egy 35 x 25 cm-es sütőt előkészítünk, a sütőt pedig bekapcsoljuk, és 180 fokra állítjuk.
  2. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a tejet és az egészet habosra verjük. Folyamatosan hozzáadagoljuk az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
  3. Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a pudingport és a villával összetört túrót. Végül hozzáadjuk a vaníliacukorral és a citromhéjjal elkevert tejfölt. A kész krémet rákanalazzuk a tésztára, elsimítjuk és 20 percet az előmelegített sütőben sütjük.
  4. Amíg a tészta a túrós krémmel együtt sül, elkészítjük a tojáshabot. A tojások fehérjéjét a cukorral és citromlével kemény habbá verjük. A habnak kellően keménynek kell lennie – próbáljuk meg fejjel lefelé fordítani a tálat, amiben a habot készítettük, és ha a hab nem esik ki, akkor a tojáshab állaga megfelelő.
  5. 20 perc elteltével a süteményt kivesszük a sütőből, rátesszük a tojáshabot, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Ezzel díszítjük a süteményt. Jó étvágyat!