TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós szelet édes tekerccsel
Túrós szelet édes tekerccsel
Recept Túrós szelet édes tekerccsel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   17.2.2022

Túrós szelet édes tekerccsel

Luxus túrós édesség finom tekerccsel. Elég, ha sütünk egy tekercset, egy tésztalapot, majd elkészítjük a krémet. A többi már csak gyerekjáték.

Alapanyagok

Tészta 2 db tekercshez:

2 x 4 db
tojás
2 x 4 evőkanál
kristálycukor
2 x 4 evőkanál
rétesliszt
lekvár

Sötét tészta:

3 db
tojás
3 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál
kakaó
1 evőkanál
olaj
3 evőkanál
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Túrós töltelék:

0,5 kg
túró
400 ml
tejföl
450 ml
vaníliás joghurt
1 csomag
zselatin express (hidegen kötő zselatin)
150 g
porcukor

Zselatin:

4 csomag
tortazselé, átlátszó
1 l
víz
4 ev. kanál
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tekercsekhez a tojást a cukorral kikeverjük, eldolgozzuk a rétesliszttel.
  2. A tésztát 40x30 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Így készítjük el mindkét tekercset.
  3. A két tésztát még forrón felcsavarjuk, kihűtjük, visszacsavarjuk, lekvárral megkenjük, ismét felcsavarjuk.
  4. A sötét tésztához a 28x38 cm-es tepsit alufóliával kibéleljük.
  5. A tortazselét az útmutató szerint elkészítjük – 4 csomaghoz kb. 1 l víz kell. Az előmelegített zselatinos keveréket beleöntjük az alufóliával kibélelt tepsibe és megvárjuk, míg megköt.
  6. A piskótalaphoz a tojást a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és az olajat. Belekerül a sütőporral elkevert liszt is.
  7. 28x38 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 15 percig sütjük.
  8. A túrós töltelékhez a zselatin kivételével mindent elkeverjük, majd a zselatint is hozzáadjuk.
  9. A kihűlt tekercseket felszeleteljük, rátesszük a tepsiben lévő zselatinra..
  10. Rátesszük a túrós tölteléket, elegyengetjük, erre jön a kakaós piskótalap.
  11. Legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd a sütit kifordítjuk a tepsiből. Óvatosan eltávolítjuk az alufóliát. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Martine V-nek

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása