Túrós szelet gyümölcszselével

Frissítő, puha és krémes sütemény, amivel kicsiknek és nagyoknak is örömet tudunk szerezni! alapját a klasszikus piskótatészta alkotja, amire a jó sok túrót tartalmazó krém kerül, a krémre pedig a vaníliapudingból és narancsszirupból készült zselés réteg. A sütemény egyetlen hátránya, hogy hűtőben kell pihentetni, mert hidegen a legfrissítőbb és legfinomabb. Higgyétek el, megéri kivárni! Szerző: adanecka

Recept Túrós szelet gyümölcszselével

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
250 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
250 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
100 mltej
100 mlolaj
Töltelék:
1 csomagvanília ízű pudingpor
300 mltej
250 g vaj
150 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
500 gtúró
Zselé:
200 mlnarancsszirup
2 csomagvanília ízű pudingpor
szükség szerint víz

Elkészítés menete

  1. A tésztához a tojást a kristálycukorral és vanília cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, végül az olajat. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, magasabb falú tepsibe öntjük, 170 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A töltelékhez a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. A puha vajat a porcukorral, vaníliacukorral és lágy túróval krémesre keverjük, ezután kis adagokban beledolgozzuk a pudingba. Addig dolgozzuk (robotgéppel), amíg sima, krémes tölteléket nem kapunk.
  3. A töltelékkel megkenjük a kihűlt tésztát, ezután elkészítjük a gyümölcszselét: a sűrű narancsszirupot a pudingporral csomómentesre keverjük, majd 1 l térfogatig vízzel felöntjük.
  4. Edénybe öntjük, sűrű pudingot főzünk, amit ráöntünk a túrós töltelékre. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.