TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós szelet gyümölcszselével
Túrós szelet gyümölcszselével
Recept Túrós szelet gyümölcszselével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Frissítő, puha és krémes sütemény, amivel kicsiknek és nagyoknak is örömet tudunk szerezni! alapját a klasszikus piskótatészta alkotja, amire a jó sok túrót tartalmazó krém kerül, a krémre pedig a vaníliapudingból és narancsszirupból készült zselés réteg. A sütemény egyetlen hátránya, hogy hűtőben kell pihentetni, mert hidegen a legfrissítőbb és legfinomabb. Higgyétek el, megéri kivárni! Szerző: adanecka

TopPetra TopPetra    ·   31.8.2018

Túrós szelet gyümölcszselével

Frissítő, puha és krémes sütemény, amivel kicsiknek és nagyoknak is örömet tudunk szerezni! alapját a klasszikus piskótatészta alkotja, amire a jó sok túrót tartalmazó krém kerül, a krémre pedig a vaníliapudingból és narancsszirupból készült zselés réteg. A sütemény egyetlen hátránya, hogy hűtőben kell pihentetni, mert hidegen a legfrissítőbb és legfinomabb. Higgyétek el, megéri kivárni! Szerző: adanecka

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
250 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
250 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
100 ml
tej
100 ml
olaj

Töltelék:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
300 ml
tej
250 g
vaj
150 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
500 g
túró

Zselé:

200 ml
narancsszirup
2 csomag
vanília ízű pudingpor
szükség szerint víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojást a kristálycukorral és vanília cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, végül az olajat. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, magasabb falú tepsibe öntjük, 170 fokon aranyszínűre sütjük.
  2. A töltelékhez a pudingport a tejben csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk és kihűtjük. A puha vajat a porcukorral, vaníliacukorral és lágy túróval krémesre keverjük, ezután kis adagokban beledolgozzuk a pudingba. Addig dolgozzuk (robotgéppel), amíg sima, krémes tölteléket nem kapunk.
  3. A töltelékkel megkenjük a kihűlt tésztát, ezután elkészítjük a gyümölcszselét: a sűrű narancsszirupot a pudingporral csomómentesre keverjük, majd 1 l térfogatig vízzel felöntjük.
  4. Edénybe öntjük, sűrű pudingot főzünk, amit ráöntünk a túrós töltelékre. A süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása