Túrós szelet sütés nélkül, gyümölccsel, gyümölcszselével

Recept Túrós szelet sütés nélkül, gyümölccsel, gyümölcszselével
KÜLDÖTT KÉPEK

Csak ajánlani tudom ezt a finomságot! Eperrel készítettem, de ha éppen nincs, akkor más gyümölcsöt is bátran használhatunk. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kgtúró
150 gvaj
1 bögreporcukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
3 dbtojás
1/3 bögrehideg tej
1 dbcitrom héja
32 dbháztartási keksz
650 geper
2 csomagepres zselé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a porcukorral edénybe tesszük, kis lángok főzzük. Amikor a vaj már felolvadt és elkeveredett a cukorral, hozzáadjuk a túrót is. Levesszük a lángról. A tojásokat habosra verjük, majd beledolgozzuk a túrós alapba. Visszatesszük a lángra.
  2. A tejben a pudingport és keményítőt csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a forró túrós keverékhez, forrástól számított kb. 5 percig főzzük, a legvégén pedig belekeverjük a citrom reszelt héját.
  3. A 25x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, aljára kerül egy réteg keksz. Rákanalazzuk a krém felét, erre jön újabb réteg keksz, majd a maradék krém. Az így előkészített krémes-kekszes alapot hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amikor már jó hideg és a krém is megkötött, a tetejére gyümölcsöt teszünk, majd a zselével meglocsoljuk a tetejét. A zselét a csomagoláson szereplő útmutató szerint készítjük el. Amikor a zselé megkötött, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás