Túrós szelet tojáshabbal

Recept Túrós szelet tojáshabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A túrós szelet tojásfehérje habbal puha, lágy sütemény, ami biztos nem okoz csalódást. Mivel szeretem a túrót, nem meglepő, hogy szeretek belőle sokat vásárolni, és jobbnál jobb süteményekhez felhasználni. Ezt a családom is nagyra értékeli. Nagyon szeretjük a citromos ízvilágot is, sokszor csempészem bele a túróba, de ez a szelet citrom nélkül is fantasztikusan finom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 grétesliszt
½ csomagsütőpor
120 gvaj
150 gporcukor
1 dbtojás
1 dbtojássárga

Krém:

500 gtúró
500 mltej
1 csomagvaníliacukor
150 gporcukor
1 csomagvaníliapuding
100 mlolaj
3 dbtojássárga
1 dbtojás

Tojásfehérje réteg:

4 dbtojásfehérje
4 ev. kanálporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a sütőporral és cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a puha vajat és a tojássárgával felvert tojást.
  2. Tésztává gyúrjuk, majd kivajazott tepsire tesszük – elrendezzük, hogy az egész tepsiben egyenletesen legyen a tészta (38x25 cm-es tepsi)
  3. A tésztát 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  4. A krém hozzávalóit robotgéppel eldolgozzuk.
  5. Rákanalazzuk a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a túrós krém meg nem köt.
  6. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, rákenjük a túrós krémre és addig sütjük, amíg a teteje rózsaszín nem lesz.

 

Blogom: Recepty akeber

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás