Túrós táska lekvárral

Recept Túrós táska lekvárral
KÜLDÖTT KÉPEK

A régi szép időket juttatja eszembe a túrós táska. Gyerekként is nagyon szerettem. Meg merem kockáztatni, hogy jobban szeretem, mint a palacsintát, és eszméletlen mennyiséget képes vagyok belőle megenni. Ez nem is csoda, mert nagyon-nagyon finom! A kész, megfőtt, lekvárral töltött táskát reszelt, nugátos csokiszelettel, porcukorral szórom meg, majd olvasztott vajjal meglocsolom. Mi így szeretjük, és szerintem így tökéletes!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

250 gtúró (zsíros, rögös)
250 grétesliszt
1 dbtojás
1/2 kv. kanál
25 gvaj vagy margarin

Töltelék:

100 gsűrű lekvár

Tetejére:

100 golvasztott vaj
reszelt csokiszelet
porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Lisztes felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6x6 cm-es négyzetekre szeleteljük.
  2. A közepére egy kanál finom lekvárt teszünk, majd becsomagoljuk. A tészta széleit ujjunkkal erősen lenyomkodjuk.
  3. Egy edénybe bő mennyiségű vizet teszünk, egy kevés sót adunk hozzá, felforraljuk, majd a táskákat óvatosan beletesszük. Ügyeljünk arra, hogy a táskák ne maradjanak az edény alján, mert odatapadnak.
  4. Amikor már felúsztak a víz felszínére, még 5 percig főzzük. A táskákat leszűrjük, tányérra tesszük, bőven megszórjuk a porcukorral, reszelt csokiszelettel, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchová

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás