TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Túrós táska lekvárral
Túrós táska lekvárral
Recept Túrós táska lekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A régi szép időket juttatja eszembe a túrós táska. Gyerekként is nagyon szerettem. Meg merem kockáztatni, hogy jobban szeretem, mint a palacsintát, és eszméletlen mennyiséget képes vagyok belőle megenni. Ez nem is csoda, mert nagyon-nagyon finom! A kész, megfőtt, lekvárral töltött táskát reszelt, nugátos csokiszelettel, porcukorral szórom meg, majd olvasztott vajjal meglocsolom. Mi így szeretjük, és szerintem így tökéletes!

TopPetra TopPetra    ·   29.2.2020

Túrós táska lekvárral

A régi szép időket juttatja eszembe a túrós táska. Gyerekként is nagyon szerettem. Meg merem kockáztatni, hogy jobban szeretem, mint a palacsintát, és eszméletlen mennyiséget képes vagyok belőle megenni. Ez nem is csoda, mert nagyon-nagyon finom! A kész, megfőtt, lekvárral töltött táskát reszelt, nugátos csokiszelettel, porcukorral szórom meg, majd olvasztott vajjal meglocsolom. Mi így szeretjük, és szerintem így tökéletes!

20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

250 g
túró (zsíros, rögös)
250 g
rétesliszt
1 db
tojás
1/2 kv. kanál
25 g
vaj vagy margarin

Töltelék:

100 g
sűrű lekvár

Tetejére:

100 g
olvasztott vaj
reszelt csokiszelet
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk. Lisztes felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd 6x6 cm-es négyzetekre szeleteljük.
  2. A közepére egy kanál finom lekvárt teszünk, majd becsomagoljuk. A tészta széleit ujjunkkal erősen lenyomkodjuk.
  3. Egy edénybe bő mennyiségű vizet teszünk, egy kevés sót adunk hozzá, felforraljuk, majd a táskákat óvatosan beletesszük. Ügyeljünk arra, hogy a táskák ne maradjanak az edény alján, mert odatapadnak.
  4. Amikor már felúsztak a víz felszínére, még 5 percig főzzük. A táskákat leszűrjük, tányérra tesszük, bőven megszórjuk a porcukorral, reszelt csokiszelettel, olvasztott vajjal meglocsoljuk.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Naďa Indruchová

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása