TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós táska nagymamám konyhájából
Túrós táska nagymamám konyhájából
Recept Túrós táska nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   1.10.2019

Túrós táska nagymamám konyhájából

Ez a recept szerintem legalább 50 éves. Már kiskoromban is nagyon sokat készítette nagymamám, és szerencsére anyukám és én is megtanultuk az elkészítését. Az alapja a klasszikus, puha kelt tészta, amit megtöltünk az édes túrós töltelékkel. Én mazsolát is tettem bele, de ez elhagyható, esetleg még rummal is feldobható – ízlés dolga. A megsült finom táskákat még porcukorral lehet megszórni, és kész is a tálalásra. Szerző: Mineralka

120 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
300 g
rétesliszt
65 g
kristálycukor
1/2 kocka
élesztő
2,5-3 dl
tej
1 db
tojás
60 g
vaj
csipet só

Túrós töltelék:

300 g
túró
1 db
tojás
ízlés szerint cukor
1 csomag
vaníliacukor
citromhéj
mazsola

Szükségünk lesz még:

kevés tejjel elkevert tojássárga kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet átszitáljuk, a vajat felolvasztjuk. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot keverünk hozzá. Felfuttatjuk, elkeverjük a tészta hozzávalóival és tészta állagúra gyúrjuk. Lefedjük és egy órát kelesztjük.
  2. A túrós töltelék hozzávalóit elkeverjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, a kis négyzeteket pedig megtöltjük a túrós töltelékkel. Nekem ebből a mennyiségből 16 db kis kocka készült.
  4. Megformázzuk a kis táskákat. Kivajazott tepsibe tesszük őket, 20 percig pihentetjük, majd megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgával.
  5. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghinthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása