Túrós táska nagymamám konyhájából

Recept Túrós táska nagymamám konyhájából
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a recept szerintem legalább 50 éves. Már kiskoromban is nagyon sokat készítette nagymamám, és szerencsére anyukám és én is megtanultuk az elkészítését. Az alapja a klasszikus, puha kelt tészta, amit megtöltünk az édes túrós töltelékkel. Én mazsolát is tettem bele, de ez elhagyható, esetleg még rummal is feldobható – ízlés dolga. A megsült finom táskákat még porcukorral lehet megszórni, és kész is a tálalásra. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
300 grétesliszt
65 gkristálycukor
1/2 kockaélesztő
2,5-3 dl tej
1 dbtojás
60 gvaj
csipet só

Túrós töltelék:

300 gtúró
1 dbtojás
ízlés szerint cukor
1 csomagvaníliacukor
citromhéj
mazsola

Szükségünk lesz még:

kevés tejjel elkevert tojássárga kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet átszitáljuk, a vajat felolvasztjuk. A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és egy kanál cukrot keverünk hozzá. Felfuttatjuk, elkeverjük a tészta hozzávalóival és tészta állagúra gyúrjuk. Lefedjük és egy órát kelesztjük.
  2. A túrós töltelék hozzávalóit elkeverjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, felkockázzuk, a kis négyzeteket pedig megtöltjük a túrós töltelékkel. Nekem ebből a mennyiségből 16 db kis kocka készült.
  4. Megformázzuk a kis táskákat. Kivajazott tepsibe tesszük őket, 20 percig pihentetjük, majd megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgával.
  5. 180 fokon 20-25 percig sütjük. Miután kihűlt, porcukorral meghinthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás