Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül

Kelt tészta, kelesztés nélkül? Igen, pontosan. A hozzávalók közt ott szerepel az élesztő és a tejszín is, de a tejszínes tésztát csak össze kell dolgozni, majd a kinyújtott tésztát kockára vágjuk, a közepére kanalazzuk a túrós tölteléket, becsomagoljuk és készre sütjük. Nem nagy ördöngösség, a végeredmény pedig csodás. Ez az én túrós táskám tejszínes tésztából, kelesztés nélkül. A forró táskák tetejét még rummal locsoltam meg, porcukorral szórtam meg, a csodás élmény kedvéért. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 2.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül

Hozzávalók

Tészta:
250 gbúzafinomliszt
250 grétesliszt
csipet só
2 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanállangyos tej
2 dbtojássárga
200 ghabtejszín
250 gvaj vagy margarin
30 gfriss élesztő
Töltelék:
375 glágy túró
1 dbtojássárga
2 ev. kanálrum
1 ev. kanálvaníliacukor
3 ev. kanálvanília ízű pudingpor
ízlés szerint porcukor
mazsola
Szükségünk lesz még:
rum
porcukor

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, belekerül a tojássárga, a lisztkeverék, a só és a puha vaj vagy margarin.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat eldolgozzuk, majd minden egyes tésztanégyzet közepére rákanalazzuk a tölteléket. A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, megformázzuk a kis táskákat.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, és amíg még forró, rummal meglocsoljuk, porcukorral meghintjük.