TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül
Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül
Recept Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kelt tészta, kelesztés nélkül? Igen, pontosan. A hozzávalók közt ott szerepel az élesztő és a tejszín is, de a tejszínes tésztát csak össze kell dolgozni, majd a kinyújtott tésztát kockára vágjuk, a közepére kanalazzuk a túrós tölteléket, becsomagoljuk és készre sütjük. Nem nagy ördöngösség, a végeredmény pedig csodás. Ez az én túrós táskám tejszínes tésztából, kelesztés nélkül. A forró táskák tetejét még rummal locsoltam meg, porcukorral szórtam meg, a csodás élmény kedvéért. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   2.7.2020

Túrós táska tejszínes tésztából, kelesztés nélkül

Kelt tészta, kelesztés nélkül? Igen, pontosan. A hozzávalók közt ott szerepel az élesztő és a tejszín is, de a tejszínes tésztát csak össze kell dolgozni, majd a kinyújtott tésztát kockára vágjuk, a közepére kanalazzuk a túrós tölteléket, becsomagoljuk és készre sütjük. Nem nagy ördöngösség, a végeredmény pedig csodás. Ez az én túrós táskám tejszínes tésztából, kelesztés nélkül. A forró táskák tetejét még rummal locsoltam meg, porcukorral szórtam meg, a csodás élmény kedvéért. Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
250 g
rétesliszt
csipet só
2 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
langyos tej
2 db
tojássárga
200 g
habtejszín
250 g
vaj vagy margarin
30 g
friss élesztő

Töltelék:

375 g
lágy túró
1 db
tojássárga
2 ev. kanál
rum
1 ev. kanál
vaníliacukor
3 ev. kanál
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint porcukor
mazsola

Szükségünk lesz még:

rum
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Az élesztőt tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tejet, elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel, belekerül a tojássárga, a lisztkeverék, a só és a puha vaj vagy margarin.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat eldolgozzuk, majd minden egyes tésztanégyzet közepére rákanalazzuk a tölteléket. A tölteléket a tésztával becsomagoljuk, megformázzuk a kis táskákat.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  5. Kivesszük a sütőből, és amíg még forró, rummal meglocsoljuk, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása