Túrós táskák kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Ha egy kicsit szeretnénk az idővel spórolni, de szeretjük a kelt tésztás édességeket, akkor bizony érdemes kipróbálni a kelesztés nélkül készült túrós táskákat. A tészta elkészítése végtelenül egyszerű: élesztőt felfuttatjuk, a hozzávalókkal tészta állagúra dolgozzuk. Mivel nem kell keleszteni, így rögtön a nyújtás után felszeleteljük (négyzet alakúra) és megtöltjük a finom túrós töltelékkel. Mivel a család nem szereti a mazsolát, így ezt kihagytam, de ha anyukám érkezik, neki mindig mazsolával csinálom. A táskákat behajtogatjuk, tojással megkenjük, édes morzsával megszórjuk, készre sütjük, majd még amíg forró, kevés rummal meglocsoljuk. Fenséges!
Hozzáadta: TopPetra, 18.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Morzsa:
- A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kanál cukrot és egy kanál finomlisztet, elkeverjük és felfuttatjuk.
- A vajat a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sóval és sütőporral elkevert lisztet.
- Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta nem ragad, majd miután elkészült, kelesztés nélkül két részre osztjuk.
- A tésztaadagokat fél centi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk. Azért osztottam két részre, mert szerintem így könnyeb nyújtani.
- A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd minden egyes kis négyzet közepére egy kanál tölteléket teszünk. A sarkakat ráhajtjuk a töltelékre – mindig kettesével, két szemköztit egyszerre – megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a morzsával (hozzávalókat eldolgozzuk), majd 180 fokon 20-25 percig sütjük.
- A még forró táskákat rummal meglocsoljuk.