Túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával

Szeretem az egyszerű desszerteket, főleg, ha azokat még sütni se kell. Ha egy kis édes kényeztetést szeretnék, lehetőleg gyorsan, akkor többnyire pohárdesszertet készítek. Ilyenkor az egyik nagy esélyes a túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával. Imádom, hogy a piskóta jól magába szívja a finom kávét (instant kávét használtam, de természetesen presszó vagy kotyogós is tökéletes) és ez a kávés íz a fogyasztás során is visszaköszön. A krém lágy és krémes, igazi kényeztetés.

Hozzáadta:, 25.4.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Túrós-tejfölös pohárdesszert kávés piskótával

Hozzávalók

200 gpiskóta vagy keksz
200 gzsírszegény túró
100 gtejföl
50 gporcukor
1 kv. kanálinstant kávé
1 csomagvaníliacukor
kakaó díszítéshez
cukros rudak díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A túrót a tejföllel, porcukorral és vaníliacukorral simára dolgozzuk.
  2. Előkészítjük a poharakat.
  3. A piskótát vagy kekszet kisebbre törjük. A kávét forró vízzel leforrázzuk.
  4. A pohár aljára kerül a tört piskóta vagy keksz, amit kávéval meglocsolunk. Erre kerül a túrós töltelék, újabb adag kávés piskóta/keksz, és addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Kakaóval és cukros édes rudacskákkal díszítjük.

Forrás: Vk