Túrós-tejszínes szelet babapiskótával

Recept Túrós-tejszínes szelet babapiskótával
KÜLDÖTT KÉPEK

A túrós-tejszínes szelet babapiskótával gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Puha, lágy, krémes, ráadásul rendkívül finom. A gyerekek egyik kedvenc süteménye.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

5 dbtojás
10 ev. kanál kristálycukor
1 csomagvaníliapuding
0,5 dlolaj
3 ev. kanállangyos víz
4 ev. kanálbúzafinomliszt
½ csomagsütőpor

Krémhez:

500 gtúró
2 doboztejszín
ízlés szerint cukor

A tésztára:

Lekvár
1 csomagbabapiskóta
1 csésze kávé 1 ev. kanál rummal
kakaó

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Ezt követi a víz és az olaj, legvégül pedig belekeverjük a száraz hozzávalókat: a pudingot, a lisztet és a sütőport.
  2. A tésztát közepes hőfokon aranybarnára sütjük. A sütést követően a tésztát megkenjük lekvárral és megvárjuk, míg kihűl.
  3. Megfőzzük a kávét, és miután kihűlt, hozzáöntjük a rumot. A babapiskótát a kávés-rumos keverékbe áztatjuk, és rátesszük a tésztára.
  4. Erre tesszük rá a krémet: a tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a túrót és ízlés szerint édesítjük.
  5. Végül megszórjuk kakaóval, majd betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a sütemény megdermedjen.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás