Túrós-tojáshabos kocka leveles tésztán

Recept Túrós-tojáshabos kocka leveles tésztán
KÜLDÖTT KÉPEK

Szeretem az egyszerű megoldásokat, és erre tipikus példa a túrós-tojáshabos kocka leveles tésztán. Nem kell hozzá más, mint egy csomag leveles tészta (manapság már minden boltban beszerezhető), egy jól kikevert túrós töltelék, valamint a jó kemény tojáshab. A többi a sütő dolga, nekünk ezután már nincs is más feladatunk, mint a kész sütit felvágni és örömmel elfogyasztani. A titok az egyszerűségben rejlik. A túrós krém természetesen ízlés szerint variálható, viszont a pudingra szükség van, ugyanis keményítőtartalmának köszönhetően ez fogja össze a masszát.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

levelestészta

Töltelék:

500 glágy túró
2 csomagvanília ízű pudingpor
5 dbtojás sárgája
150 gporcukor
500 mltej

Tojáshab:

5 dbtojásfehérje
150 gporckor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tepsit kivajazunk vaj olajozunk, erre tesszük rá a leveles tésztát úgy, hogy a tepsi oldalait is fedje le a tészta.
  2. Elkészítjük a tölteléket: 
    A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a pudingport, a tejet és a túrót. Az egészet alaposan eldolgozzuk, majd rátesszük a leveles tésztára. 190 fokon 20 percig sütjük.
  3. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. Ha a sütemény megsült, a tojáshabot a tetejére tesszük, majd 160 fokon addig sütjük, amíg a tojáshab teteje el nem kezd barnulni. Ezt tanácsos 5-10 percenként ellenőrizni. Ha a tojáshab teteje megbarnult, a süti elkészült.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás