Túrós-tojáshabos rácsos – lágy, szaftos, ellenállhatatlan

Recept Túrós-tojáshabos rácsos – lágy, szaftos, ellenállhatatlan
KÜLDÖTT KÉPEK

A túró kedvelőinek szeretnénk most kedvezni ezzel a recepttel! A túrós-tojáshabos rácsos szelet persze mindenki tetszését elnyeri! Ehhez nagy mértékben hozzájárul a minőségi alapanyagok csodás kombinációja: puha tészta, házi lekvár, cukros tojáshab, tökéletes túrós töltelék, a végén pedig a pompás tésztarácsok. Más dolgunk nincs is vele, mint elfogyasztani és élvezni az ízeket! Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 grétesliszt
150 gporcukor
1 csomagsütőpor
3 ev. kanáltejföl
3 dbtojássárga
250 gmargarin

Töltelék:

500 gtúró
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
ízlés szerint cukor

Hab:

5 dbtojásfehérje
150 gporcukor

Szükségünk lesz még:

lekvár
2 marékkókuszreszelék vagy darált dió

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd két részre osztjuk: 1/3 és 2/3 részt. A kisebbik adagot félre tesszük, ebből készítjük majd el a rácsot.
  2. A nagyobbik tésztaadagot tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük (32x42 cm).
  3. A tésztát bőven megkenjük a lekvárral, kókusszal vagy darált dióval megszórjuk, majd erre visszük rá a túrós tölteléket (a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk).
  4. A túrós töltelékre kerül rá a tojáshab, amihez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  5. A kis adag tésztából rácsokat formázunk, óvatosan rátesszük a tojáshabra.
  6. 180 fokon 40 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás