Túrós töltelékkel töltött édes kifli

Recept Túrós töltelékkel töltött édes kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez tényleg sikerült! El kell ismerni, hogy a túrós töltelékkel töltött édes kifli tényleg tökéletes lett! A tészta lágy, a túrós töltelék kellően nedves és szaftos, a kettő együtt pedig zseniális! Az élesztőnek és sütőpornak köszönhetően a tésztája tényleg nagyon levegős és puha, így a végeredmény szinte szétolvad a szájban. A túrós töltelékbe mazsolát is kevertem. Azért egy kevés adag tölteléket a mazsola hozzáadása előtt kivettem és nem tettem bele, pár sor kiflit pedig ezzel töltöttem meg (gondolva azokra, akik nem szeretik a mazsolát).

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
42 gélesztő
2 dbtojássárga
2 ev. kanálporcukor
250 mltej
1/2 csomagsütőpor
2 dlolaj
csipet só

Töltelék:

túró
tojás
vaníliacukor
fahéjas cukor
mazsola

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az átszitált lisztet, morzsolt élesztőt, tojássárgát, porcukrot, tejet, sütőport, olajat és csipet sót tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. Lefedjük, kb. 15-20 percig pihentetjük.
  3. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Elkészítjük a tölteléket – a hozzávalókat elkeverjük. Természetesen bármilyen tölteléket használhatunk.
  4. A tésztaadagokat kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Megformázzuk a kifliket.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük felver tojásfehérjével és 10 percig pihentetjük. Ezután 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

 

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás