Túrós töltelékkel töltött édes kifli

Ez tényleg sikerült! El kell ismerni, hogy a túrós töltelékkel töltött édes kifli tényleg tökéletes lett! A tészta lágy, a túrós töltelék kellően nedves és szaftos, a kettő együtt pedig zseniális! Az élesztőnek és sütőpornak köszönhetően a tésztája tényleg nagyon levegős és puha, így a végeredmény szinte szétolvad a szájban. A túrós töltelékbe mazsolát is kevertem. Azért egy kevés adag tölteléket a mazsola hozzáadása előtt kivettem és nem tettem bele, pár sor kiflit pedig ezzel töltöttem meg (gondolva azokra, akik nem szeretik a mazsolát).

Hozzáadta:, 28.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túrós töltelékkel töltött édes kifli

Hozzávalók

Tészta:
500 grétesliszt
42 gélesztő
2 dbtojássárga
2 ev. kanálporcukor
250 mltej
1/2 csomagsütőpor
2 dlolaj
csipet só
Töltelék:
túró
tojás
vaníliacukor
fahéjas cukor
mazsola

Elkészítés menete

  1. Az átszitált lisztet, morzsolt élesztőt, tojássárgát, porcukrot, tejet, sütőport, olajat és csipet sót tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. Lefedjük, kb. 15-20 percig pihentetjük.
  3. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk. Elkészítjük a tölteléket – a hozzávalókat elkeverjük. Természetesen bármilyen tölteléket használhatunk.
  4. A tésztaadagokat kinyújtjuk, cikkekre vágjuk, megtöltjük a töltelékkel és felcsavarjuk. Megformázzuk a kifliket.
  5. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megkenjük felver tojásfehérjével és 10 percig pihentetjük. Ezután 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.

 

Forrás: Vaření a pečení s radostí