Túrós twister rudak

Recept Túrós twister rudak
KÜLDÖTT KÉPEK

A túrós twister rudak kiváló választás parykra, ünnepségekre, vagy csak simán vendégváró falatkáknak. Amiért imádom a csavart rudakat, az az, hogy szinte bármivel meg lehet őket tölteni. Kedvencem a túrós töltelék, ehhez nem fér vita, de készítettem már pizzás alappal és szalonnával, sőt, tejfölös-sajtos-zöldfűszeres és tejfölös-fokhagymás töltelékkel is. A lényeg, hogy a töltelék jó sűrű és tartalmas legyen. A rudak hosszát tetszés szerint variálom, hol hosszabb, hol rövidebb, és a csavarok számával is szoktam játszani.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

450 gbúzafinomliszt
30 gélesztő
30 gkristálycukor
250 mllangyos tej
3 dbtojás sárgája
60 golvasztott vaj
1 kv. kanál

Töltelék:

400 gtúró
1 dbtojás
ízlés szerint só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meleg tejhez hozzáadjuk a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg a kovász felfut.
  2. A többi hozzávalót egy nagyobb tálban tesszük, hozzáadjuk a felfutott kovászt és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát egy kendővel lefedjük és meleg helyen megkelesztjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen vékony téglalapra nyújtjuk. A felére rátesszük a túrós tölteléket (ehhez a hozzávalókat elkeverjük). A túrós felére ráhajtjuk a tészta másik felét és lenyomkodjuk. Vékony csíkokra felszeleteljük, a csíkokat párszor megcsavarjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Ha kisebb rudakat szeretnénk, akkor félbevágjuk őket, és ezeket csavarjuk meg.
  4. A rudakat 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  5. A tetejét magvakkal megszórhatjuk, de ez elhagyható.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás