Túrótorta bogyós gyümölccsel - sajttorta

Recept Túrótorta bogyós gyümölccsel - sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszer sajttorta, mindenki örömére. Szerző: Lukas

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

200 gkeksz
120 gvaj

Krém:

500 gtúró
40 gfinomliszt
280 gkristálycukor
1 dbvaníliarúd
1 db citromreszelt héja
3 dbtojás
250 gáfonya

Gyümölcsös öntet:

375 gbogyós gyümölcs
100 gkristálycukor
1/2 dbvaníliarúd
2 ev. kanálvíz
2 kv. kanálkeményítő

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazzuk, az oldalát is, majd sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kekszet porrá zúzzuk, olvasztott vajjal elkeverjük. Ezzel béleljük ki a tortaformát, az oldalát is.
  3. A krémhez a túrót kézi robotgéppel krémessé dolgozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliarúd kikapart belét. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Alaposan eldolgozzuk, majd egyenként a tojásokkal is. Az áfonyát kézzel forgatjuk bele.
  4. Rátesszük a kekszes alapra, 140 fokon 70 percig sütjük.
  5. A sütő ajtaját kb. 20 cm-es rést hagyva lenyitjuk, a sütit pedig így 2 órát pihentetjük. Ezután 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A gyümölcsös öntethez 125 g gyümölcsöt, kristálycukrot, vaníliacukrot és a vaníliarúd belét edénybe tesszük, hozzáadjuk a 2 evőkanál vizet. Felforraljuk, 5 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a maradék gyümölcsöt. Ismét felforraljuk, majd 2 evőkanál vízben feloldott keményítővel sűrítjük.
  7. A már kissé kihűlt gyümölcsös öntetet rálocsoljuk a sajttorta tetejére. Kihűtjük, tálaljuk.

 

Forrás: Youtube

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás