Túrótorta liszt nélkül

Amikor éppen kerülöm a lisztet, de nem akarok lemondani az édességről, akkor elég gyakran készítem el ezt a fantasztikus túrótortát liszt és sütés nélkül. A korpuszt datolya és dió keveréke adja, amire egy réteg finom túrós töltelék, majd egy jó adag erdei gyümölcs is kerül. Kihűtve tálalom, és meg kell mondjam , pompás finomság. Egy kicsit eltér a megszokottól, de egészségesebb, mint bármelyik torta, és az elkészítése is egyszerűbb. Igaz, a sütemény legalább másfél órát tölt a hűtőszekrényben, de megéri kivárni.

Hozzáadta:, 30.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek
Recept Túrótorta liszt nélkül

Hozzávalók

Korpusz:
7-10 dbdatolya
1 marékdió
Töltelék:
200 gtúró
100 mlhabtejszín
3 kv. kanálstevia
1,5 kv. kanálzselatinpor
Öntet:
1/2 kv. kanálzselatinpor
1 marékfagyasztott erdei gyümölcs
1/2 kv. kanálstevia

Elkészítés menete

  1. A datolyát kimagozzuk és felszeleteljük, a diót apróra vágjuk. A datolyát és diót elkeverjük, majd kézzel addig dolgozzuk, amíg el nem kezd összeállni.
  2. Egy kisebb sütőformát (16 cm átmérőjű) sütőpapírral kibélelünk és az aljára tesszük a diós-datolyás keveréket. Kezünkkel lenyomkodjuk.
  3. Elkészítjük a tölteléket. A túrót és a steviát elkeverjük. A hantejszínt kemény habbá verjük, majd egy kevés vízben feloldjuk a zselatinport. Belekeverjük a tejszínhabba és addig dolgozzuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet rákanalazzuk a diós-datolyás alapra, majd 30 percre betesszük a hűtőbe.
  4. A fagyasztott gyümölcshöz egy kevés vizet adunk, belekeverjük a steviát és a zselatinport. Felmelegítjük, pont addig, amíg a zselatinpor fel nem olvad. Kicsit kihűtjük, majd ez kerül a torta tetejére. Ismét betesszük a hűtőbe, legalább 1 órára.
  5. A tortát kivesszük a hűtőből és tálaljuk. Jó étvágyat!