Túrótorta sütés nélkül

Recept Túrótorta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni túrótorta sütés nélkül. Igazi ünnepi desszert, ami nemcsak ízre, hanem kinézetre is nagyon jó. Az alapját vajjal elkevert keksz képezi. Ha sikerül kakaós háztartási kekszet szereznem, akkor azzal készítem. A kekszre kerülő réteg sem bonyolult, a hozzávalókat elkeverem, két részre osztom, majd az egyikbe csokikrémet keverek. A két keveréket felváltva, kisebb adagokban öntöm a kekszes alapra, amitől szépen kialakul a zebracsíkos mintázat. Díszítésnek csak egy kis zöldet rakok a szeletekre (pl. mentalevelet), és már tálalom is. Az egyetlen hátránya, hogy pár órát hűtőbe kell tenni, amíg a túrós krém megköt. Ezt a legnehezebb kivárni, de utána pillanatok alatt elfogy.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

400 gtúró
200 gporcukor
400 gtejföl
150 gvaj
200 gháztartási keksz
2 csomagzselatin
100 gcsokoládé
75 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrótorta alapját az apróra, szinte por állagúra tört keksz képezi. A kekszet darálóban vagy elektromos darálóban ledaráljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és alaposan elkeverjük. Ez a kekszes alap kerül egy kör alakú sütőforma aljára, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a kekszes alap a hűtőszekrényben pihen, elkészítjük a túrós réteget.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük. A túrót, cukrot, tejfölt simára keverjük, hozzáadjuk a forró zselatint, elkeverjük és a keveréket két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét (a csokoládét a habtejszínnel együtt addig melegítjük, amíg teljesen el nem keverednek és egységes, csokis-tejszínes keveréket nem kapunk).
  4. A krémes alapra adagonként, felváltva beleöntjük a világos és csokis keveréket, ezzel alakítjuk ki a „zebramintát”. Én még egy hurkapálcával is megbolondítottam a csokis és világos réteget: a hurkapálcát beleszúrtam, és a forma szélétől a közepéig csíkokat húztam.
  5. A süteményt ismét hűtőszekrénybe tesszük, amíg meg nem köt, majd tálaljuk.

Blogom: Aďkine overené recepty

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás