Túróval töltött kifli tejszínes tésztából

Még a legrosszabb, leghidegebb, legborúsabb napokat is fel tudja dobni egy tepsi finom túrós kifli. A tejszínes tészta, az illatok, a finom melegség, ami ebből a finom péksüteményből árad, még a szomorúságba is egy kis örömöt tud csempészni. A gyerekek odavannak érte, imádják, ha a még forró kiflit porcukorral meghintve tálalom. Szerző: Danula

Hozzáadta:, 1.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Túróval töltött kifli tejszínes tésztából

Hozzávalók

Tészta:
500 gbúzafinomliszt
250 gpuha vaj
1 dbtojás
csipet só
200 mlhabtejszín
Töltelék:
500 gtúró
4 ev. kanálrum
2 csomagvaníliacukor
szárított citromhéj (1/2 csomag Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj)
2 dbtojássárga
3 ev. kanálvanília ízű pudingpor
ízlés szerint mazsola, kb. 1 marék

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyik tésztaadagból cipót formázunk, fóliába csomagolunk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Minden egyes tésztaadagot 3-5 mm vastag körré nyújtjuk. A köröket cikkekre vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, nem kell főzni vagy hőkezelni.
  4. A cikkek szélesebb felére rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Akár felvert tojással is megkenhetjük, ízlés dolga.
  5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.