Túróval töltött kifli tejszínes tésztából
Még a legrosszabb, leghidegebb, legborúsabb napokat is fel tudja dobni egy tepsi finom túrós kifli. A tejszínes tészta, az illatok, a finom melegség, ami ebből a finom péksüteményből árad, még a szomorúságba is egy kis örömöt tud csempészni. A gyerekek odavannak érte, imádják, ha a még forró kiflit porcukorral meghintve tálalom. Szerző: Danula
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 1.6.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 gbúzafinomliszt
250 gpuha vaj
1 dbtojás
csipet só
200 mlhabtejszín
Töltelék:
500 gtúró
4 ev. kanálrum
2 csomagvaníliacukor
szárított citromhéj (1/2 csomag Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj)
2 dbtojássárga
3 ev. kanálvanília ízű pudingpor
ízlés szerint mazsola, kb. 1 marék
- A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyik tésztaadagból cipót formázunk, fóliába csomagolunk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Minden egyes tésztaadagot 3-5 mm vastag körré nyújtjuk. A köröket cikkekre vágjuk.
- A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, nem kell főzni vagy hőkezelni.
- A cikkek szélesebb felére rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Akár felvert tojással is megkenhetjük, ízlés dolga.
- 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
- Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rychlé šlehačkové rohlíčky s tvarohem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS