TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túróval töltött kifli tejszínes tésztából
Túróval töltött kifli tejszínes tésztából
Recept Túróval töltött kifli tejszínes tésztából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Még a legrosszabb, leghidegebb, legborúsabb napokat is fel tudja dobni egy tepsi finom túrós kifli. A tejszínes tészta, az illatok, a finom melegség, ami ebből a finom péksüteményből árad, még a szomorúságba is egy kis örömöt tud csempészni. A gyerekek odavannak érte, imádják, ha a még forró kiflit porcukorral meghintve tálalom. Szerző: Danula

TopPetra TopPetra    ·   1.6.2020

Túróval töltött kifli tejszínes tésztából

Még a legrosszabb, leghidegebb, legborúsabb napokat is fel tudja dobni egy tepsi finom túrós kifli. A tejszínes tészta, az illatok, a finom melegség, ami ebből a finom péksüteményből árad, még a szomorúságba is egy kis örömöt tud csempészni. A gyerekek odavannak érte, imádják, ha a még forró kiflit porcukorral meghintve tálalom. Szerző: Danula

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
250 g
puha vaj
1 db
tojás
csipet só
200 ml
habtejszín

Töltelék:

500 g
túró
4 ev. kanál
rum
2 csomag
vaníliacukor
szárított citromhéj (1/2 csomag Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj)
2 db
tojássárga
3 ev. kanál
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint mazsola, kb. 1 marék
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, mindegyik tésztaadagból cipót formázunk, fóliába csomagolunk és legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Minden egyes tésztaadagot 3-5 mm vastag körré nyújtjuk. A köröket cikkekre vágjuk.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, nem kell főzni vagy hőkezelni.
  4. A cikkek szélesebb felére rátesszük a tölteléket, felcsavarjuk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Akár felvert tojással is megkenhetjük, ízlés dolga.
  5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  6. Miután megsült, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása