TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek
Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek
Recept Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   27.2.2017

Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek

A tzatziki szerintem az egyik legismertebb görög előétel, ami tökéletesen illik csirkehúshoz, marhahúshoz, bárányhúshoz. Be kell vallanom, nekem annyira ízlik, hogy nemcsak gyroshoz, vagy gyros fűszeres húsokhoz használom, hanem friss, ropogós, otthon sütött kenyérre kenem, vagy éppen salátaként fogyasztom natúr csirkemellhez. Ropogós zöldségekhez is isteni, vagy előételnek, ahogy a görögök is fogyasztják. Én jó minőségű (nem éppen olcsó), kimérve kapható krémes görög joghurtból készítem, ettől lesz igazán finom

Alapanyagok
500 g
sűrű natúr joghurt (görög joghurt)
2 db
nagy kígyóuborka
2 gerezd
fokhagyma
1 ev. kanál
citromlé
2 kv. kanál
ecet (8%)
3 ev. kanál
olívaolaj
1/2 kv. kanál
fehérbors
friss kapor
ízlés szerint só
1 kv. kanál
Tzatziki fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, sózzuk és 20 percet állni hagyjuk – a só kiszívja a nedvességet. A felesleges vizet leöntjük, az uborkát pedig jó alaposan csavarjuk ki.
  2. A joghurtba beleöntjük az olajat, az ecetet és a citromlevet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot, a fűszereket és elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
  3. Az uborkát elkeverjük a joghurttal, hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása