Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek

A tzatziki szerintem az egyik legismertebb görög előétel, ami tökéletesen illik csirkehúshoz, marhahúshoz, bárányhúshoz. Be kell vallanom, nekem annyira ízlik, hogy nemcsak gyroshoz, vagy gyros fűszeres húsokhoz használom, hanem friss, ropogós, otthon sütött kenyérre kenem, vagy éppen salátaként fogyasztom natúr csirkemellhez. Ropogós zöldségekhez is isteni, vagy előételnek, ahogy a görögök is fogyasztják. Én jó minőségű (nem éppen olcsó), kimérve kapható krémes görög joghurtból készítem, ettől lesz igazán finom

Hozzáadta:, 27.2.2017
Kategória: Köretek, Saláták
Recept Tzatziki saláta mártogatósnak, köretnek

Hozzávalók

500 gsűrű natúr joghurt (görög joghurt)
2 dbnagy kígyóuborka
2 gerezdfokhagyma
1 ev. kanálcitromlé
2 kv. kanálecet (8%)
3 ev. kanálolívaolaj
1/2 kv. kanálfehérbors
friss kapor
ízlés szerint só
1 kv. kanálTzatziki fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. Az uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, lereszeljük, sózzuk és 20 percet állni hagyjuk – a só kiszívja a nedvességet. A felesleges vizet leöntjük, az uborkát pedig jó alaposan csavarjuk ki.
  2. A joghurtba beleöntjük az olajat, az ecetet és a citromlevet, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott kaprot, a fűszereket és elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük.
  3. Az uborkát elkeverjük a joghurttal, hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem