Tzatziky

Recept Tzatziky
KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis frissítő mártogatós, mártás vagy köretelem – ki minek gondolja. Ha nincs kéznél friss kapor és petrezselyem, akkor szárított vagy fagyasztott is megteszi. A kész mártás ízletes, ráadásul akár változtathatunk is az arányokon, ízlés szerint. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

4 dbuborka
5 gerezdfokhagyma
150 ggörög joghurt
1 kv. kanálcitromlé
4 ev. kanálolívaolaj
kapor
petrezselyemzöld
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, 10-15 percet pihentetjük. Ezalatt levet enged.
  2. Az uborka levét kinyomjuk, az uborkahúst tiszta tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és olívaolajjal elkevert joghurtot.
  3. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk és fogyasztjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás