TopReceptek.hu Saláták Öntetek és dresszingek Tzatziky
Tzatziky
Recept Tzatziky
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2021

Tzatziky

Jó kis frissítő mártogatós, mártás vagy köretelem – ki minek gondolja. Ha nincs kéznél friss kapor és petrezselyem, akkor szárított vagy fagyasztott is megteszi. A kész mártás ízletes, ráadásul akár változtathatunk is az arányokon, ízlés szerint. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

4 db
uborka
5 gerezd
fokhagyma
150 g
görög joghurt
1 kv. kanál
citromlé
4 ev. kanál
olívaolaj
kapor
petrezselyemzöld
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A burgonyát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, 10-15 percet pihentetjük. Ezalatt levet enged.
  2. Az uborka levét kinyomjuk, az uborkahúst tiszta tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a citrom levét és olívaolajjal elkevert joghurtot.
  3. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd tálaljuk és fogyasztjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása