TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Savanyúságok, sós mártások Uborkasaláta télire
Uborkasaláta télire
Recept Uborkasaláta télire
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csemegeuborka szezonjában bizony a befőzés sok esetben elkerülhetetlen, de szerintem megállapodhatunk abban, hogy megéri a fáradozást! Nemcsak csemegeuborkát rakok el télire, hanem a számomra annyira kedves uborkasalátát is. Mindenki másképp szereti, én az uborkát szeletelés helyett lereszelem, és ezt keverem el a hagymával, fokhagymával, ecettel, kaporral, cukorral, sóval és borssal. A receptben megadott mennyiségek irányadók, érdemes kóstolgatni, saját ízvilágnak megfelelően ízesíteni. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   31.7.2019

Uborkasaláta télire

A csemegeuborka szezonjában bizony a befőzés sok esetben elkerülhetetlen, de szerintem megállapodhatunk abban, hogy megéri a fáradozást! Nemcsak csemegeuborkát rakok el télire, hanem a számomra annyira kedves uborkasalátát is. Mindenki másképp szereti, én az uborkát szeletelés helyett lereszelem, és ezt keverem el a hagymával, fokhagymával, ecettel, kaporral, cukorral, sóval és borssal. A receptben megadott mennyiségek irányadók, érdemes kóstolgatni, saját ízvilágnak megfelelően ízesíteni. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok
2 kg
uborka
300 g
vöröshagyma
3 gerezd
fokhagyma
3 ev. kanál
ecet
3 ev. kanál
aprított, friss kapor
2 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
csipet őrölt bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
  1. Az uborkát hideg vízbe áztatjuk, legalább 10 percre, majd jó alaposan megmossuk, megszárítjuk. Én kis kefével mentem végig minden egyes uborkán.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát is kockázzuk.
  3. A vöröshagymát és fokhagymát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt uborkát, az ecetet (12%-os), az aprított kaprot, cukrot, sót és borsot.
  4. Jó alaposan elkeverjük és fél órát pihentetjük. Fél óra után ismét jó alaposan elkeverjük, majd a levével együtt steril, száraz üvegekbe töltjük.
  5. Az üvegeket jó szorosan lezárjuk, nagyobb edénybe tesszük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy félig lepje el az üvegeket, felforraljuk, 10 perc után a lángot lekapcsoljuk.
  6. Az üvegeket kivesszük, leellenőrizzük a kupakot, fejjel lefelé fordítjuk, konyharuhával vagy nagyobb kendővel lefedjük és kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása