Uborkasaláta télire

Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2019
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
KÜLDÖTT KÉPEK
A csemegeuborka szezonjában bizony a befőzés sok esetben elkerülhetetlen, de szerintem megállapodhatunk abban, hogy megéri a fáradozást! Nemcsak csemegeuborkát rakok el télire, hanem a számomra annyira kedves uborkasalátát is. Mindenki másképp szereti, én az uborkát szeletelés helyett lereszelem, és ezt keverem el a hagymával, fokhagymával, ecettel, kaporral, cukorral, sóval és borssal. A receptben megadott mennyiségek irányadók, érdemes kóstolgatni, saját ízvilágnak megfelelően ízesíteni. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 31.7.2019
Kategória: Lekvárok, befőttek, Savanyúságok, sós mártások
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
2 kguborka
300 gvöröshagyma
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálecet
3 ev. kanálaprított, friss kapor
2 ev. kanálkristálycukor
2 kv. kanálsó
csipet őrölt bors
- Az uborkát hideg vízbe áztatjuk, legalább 10 percre, majd jó alaposan megmossuk, megszárítjuk. Én kis kefével mentem végig minden egyes uborkán.
- A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát is kockázzuk.
- A vöröshagymát és fokhagymát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt uborkát, az ecetet (12%-os), az aprított kaprot, cukrot, sót és borsot.
- Jó alaposan elkeverjük és fél órát pihentetjük. Fél óra után ismét jó alaposan elkeverjük, majd a levével együtt steril, száraz üvegekbe töltjük.
- Az üvegeket kivesszük, leellenőrizzük a kupakot, fejjel lefelé fordítjuk, konyharuhával vagy nagyobb kendővel lefedjük és kihűtjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sterilovaný okurkový salát - zásoby na zimu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gurkensalat einkochen – Vorrat für den Winter an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS