Újévi csokoládétorta

Hozzáadta: Any35, 8.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta
KÜLDÖTT KÉPEK
Imádjuk a tortát, azt pedigvégképp, ha kedves olvasóink lepnek meg jobbnál jobb receptekke! Fogadjátok szeretettel ezt a csodálatos újévi csokoládétortat. Mi mindenképp kipróbáljuk! Szerző: Any35
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Any35, 8.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták, Csokitorta
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Torta, piskóta
10 dbtojás
7 ekliszt
3 ekkakaópor
10 ekporcukor
5 clétolaj
Töltelék, krém
50 dkgmargarin
40 dkgporcukor
30 dkgcsokoládé
2 ekkakaópor
- A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét hűtőbe teszem, a sárgájához hozzáadom a porcukrot, és 10-12 perc alatt alaposan kikeverem (kézi habverővel vagy géppel). Amikor a sűrű, krémes állagot megkaptam, hozzáadom a kakaóport és az olajat. Tovább keverem. Kb 10 percig.
- A tojások fehérjéből 1 csipet sóval habot verünk, de ne legyen túl kemény. Ne érje el azt az állagot hogy "a fejem felé teszem és nem borul ki" csússzon a tálban.
- A tojássárgájás krémhez adagolom a habot, alaposan elkeverem. Ezután teszem bele a lisztet, amit szintén jól elkeverek.
Vajazott, morzsázott formába öntöm a masszát. Normál sütőben:1 80 fok 40 perc; gázsütőben 170 fok 40 perc. - Az olajat azért teszem hozzá, mert a kakaós piskóta kicsit masszívabb, mint a sima piskóta. Így finom, puha marad a tésztánk másnapra is. CSAK A KAKAÓS PISKÓTÁNÁL HASZNÁLJUNK OLAJAT!!!!
- A krém elkészítése: A margarin szobahőmérsékletű legyen. Hozzáadom a pocukrot és jól kikeverem. Közben megolvasztom a csokit. Amikor kikevertük a margarint, mehet bele az olvasztott csoki és a kakaópor. Kb 10 percig folyamatosan keverjük. 1 órát hűvösre teszem a krémet. Ennyi idő alatt a piskót és a krém is kihűl.
- 2-3 lapba vágom a tésztát, és szépen elkezdem betölteni a tölteléket. Egy keveset hagyok a krémből a díszítéshez is. Amikor elkészült hűtőbe teszem és másnap szeletelem. De 1-2 óra múlva is fogyasztható! :)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS