Újévi tejfölös káposztasaláta

Hozzáadta: Viki78, 21.1.2017
Kategória: Saláták, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek, Káposztasaláta
Az újévi tejfölös káposztasalátának már több éves tradíciója van a családban. Az év első napján mindig ezt tálalom a családnak, és szerencsémre mindenkinek ízlik. A sok zöldségtől igazán ropogós, az öntet pedig kellemesen krémes és fanyarkás ízt ad neki. Ha éppen diétát fogadtunk, akkor majonéz helyett akár görög joghurtot is használhatunk, sőt, nem árt, ha a nagy evés-ivást (ami nálunk több mint egy hétig tart) egy kíméletesebb fogás váltja fel.
Hozzáadta: Viki78, 21.1.2017
Kategória: Saláták, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek, Káposztasaláta
ALAPANYAGOK
Öntet:
- A káposztát vékonyra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, paradicsomot és paprikát, majd megszórjuk a lecsepegtetett kukoricával. Az egészet elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük, hogy egy kicsit „pihenjen”.
- Egy tálban a tejfölt, majonézt és citromlevet elkeverjük. Annyi majonézt használunk, amennyit szeretnénk, ez ízlésünkre van bízva. Minél kevesebb a majonéz, a saláta annál „könnyebb”. A tejföltől a saláta kiváló ízt kap. Én a majonézt apránként keverem hozzá, és mindig megkóstolom az öntetet, mielőtt a salátára teszem.
- A mártást ráöntjük a salátára, elkeverjük, egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt az ízek összeérnek, és már tálalhatjuk is. Jó étvágyat!
Forrás: Vk