TopReceptek.hu Péksütemények Univerzális tészta süteményekhez, péksüteményekhez, az egész családnak
Univerzális tészta süteményekhez, péksüteményekhez, az egész családnak
Recept Univerzális tészta süteményekhez, péksüteményekhez, az egész családnak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sütemények és péksütemények alapja a jó tészta, és bizony sokszor előfordul, hogy a tészta ragad, nehéz, tömör, túl híg, sokáig kell keleszteni, vagy egyszerűen nehéz vele dolgozni. Ha ezt el szeretnénk kerülni, akkor érdemes kipróbálni ezt az univerzális tészta receptet süteményekhez, péksüteményekhez. A vajtól rendkívül puha lesz, és édes és sós péksütemények elkészítéséhez is tökéletes. Készíthetünk belőle kifliket, édes és sós tekercseket, cipókat, töltött batyukat. Ha sós étel a célunk, akkor a cukor mennyiségét egész egyszerűen csökkentjük.

Alexa96    ·   27.8.2017

Univerzális tészta süteményekhez, péksüteményekhez, az egész családnak

A sütemények és péksütemények alapja a jó tészta, és bizony sokszor előfordul, hogy a tészta ragad, nehéz, tömör, túl híg, sokáig kell keleszteni, vagy egyszerűen nehéz vele dolgozni. Ha ezt el szeretnénk kerülni, akkor érdemes kipróbálni ezt az univerzális tészta receptet süteményekhez, péksüteményekhez. A vajtól rendkívül puha lesz, és édes és sós péksütemények elkészítéséhez is tökéletes. Készíthetünk belőle kifliket, édes és sós tekercseket, cipókat, töltött batyukat. Ha sós étel a célunk, akkor a cukor mennyiségét egész egyszerűen csökkentjük.

Alapanyagok
1 bögre
meleg tej
2 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
élesztőpor
500 g
búzafinomliszt
200 g
vaj
2 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tej egy kis részét pohárba öntjük, belekeverjük az élesztőt egy kávéskanálnyi cukrot, majd megvárjuk, míg felfut.
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük (ügyeljünk arra, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, így könnyebb vele dolgozni), hozzáöntjük a kovászt, és sima állagú tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük (itt akár két napig is eláll, semmi baja nem lesz), legalább fé órára, és ezután már dolgozhatunk is vele.
  4. Különböző alakúra formázhatjuk, majd a kész tésztakupacokat 160 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  5. A tészta sütemények, kiflik, cipók, kenyér, akár perecek alapanyaga is lehet (ha sós péksüteményt készítünk, akkor a cukor mennyiségét csökkentjük – csupán a kovászhoz kell).

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása