Ünnepi BOLERO szelet

Hozzáadta: TopPetra, 30.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Meggy
KÜLDÖTT KÉPEK
Az ünnepi BOLERO szelet egy igazi édes csoda, négy isteni rétegből. Az alapot a pihe-puha tészta képezi, erre kerül a frissítő túrós töltelék, a túrós töltelékre a meggyes réteg, amit az ellenállhatatlan párizsi krém koronáz meg, egy csipetnyi csokoládéval. Szerintem ezt a süteményt nem lehet nem szeretni. Aki esetleg nem szereti a meggyet, az nyugodtan helyettesítheti más kompóttal vagy gyümölccsel, és elkészítheti saját szája íze szerint.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 30.11.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Meggy
ALAPANYAGOK
Tészta:
6 dbtojás
6 ev. kanálporcukor
6 ev. kanálolaj
6 ev. kanálmeleg víz
6 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Túrós töltelék:
500 glágy túró
3 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
Meggyes réteg:
3 ev. kanálkukoricakeményítő
3 ev. kanálkristálycukor
meggykompót
Párizsi krém:
200 mlhabtejszín
200 gétcsokoládé
200 gporcukor
150 gvaj
- A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk az olajat, a vizet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül egységes masszává dolgozzuk. A kész masszát egy magasabb, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon fél óra alatt készre sütjük. A korpuszt kivesszük a sütőből és kihűtjük.
- Elkészítjük a túrós tölteléket: ehhez a hozzávalókat alaposan (kézi robotgéppel) összedolgozzuk.
- A meggyes töltelékhez az egész meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a meggy levét elkeverjük a keményítővel, majd ezt is ráöntjük a meggyre. Az egészet sűrűsödésig főzzük, majd megvárjuk, míg kihűl.
- A tejszínt egy edénybe öntjük, beletörjük a csokoládét, és addig melegítjük, míg a csokoládé feloldódik. Ha a csokoládé már felolvadt, elkeverjük, levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
- A vajat a cukorral habosra verjük, és ehhez keverjük hozzá a csokoládés masszát.
- A korpuszt megkenjük a túrós töltelékkel, erre kerül a meggyes réteg, végül a párizsi (csokoládés) krém. A süteményt hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. A tetejét díszíthetjük reszelt csokoládéval, tejszínhabbal… Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS