TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Ünnepi gyümölcsös rúd
Ünnepi gyümölcsös rúd
Recept Ünnepi gyümölcsös rúd
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazán pompás desszert, amit a puha tésztán és a lágy krémen kívül a jó sok friss gyümölcs tesz igazán ünnepivé és ellenállhatatlanná. Az ünnepi gyümölcsös rúd jól kihűtve, hidegen tálalva, jó adag csokiöntettel meglocsolva az igazi. A három tésztalap közé más és más gyümölcs került. Legutóbb a választásom a banánra, áfonyára, narancsra és eperre esett, de ezeket a gyümölcsöket bátran változtathatjuk. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   17.3.2018

Ünnepi gyümölcsös rúd

Igazán pompás desszert, amit a puha tésztán és a lágy krémen kívül a jó sok friss gyümölcs tesz igazán ünnepivé és ellenállhatatlanná. Az ünnepi gyümölcsös rúd jól kihűtve, hidegen tálalva, jó adag csokiöntettel meglocsolva az igazi. A három tésztalap közé más és más gyümölcs került. Legutóbb a választásom a banánra, áfonyára, narancsra és eperre esett, de ezeket a gyümölcsöket bátran változtathatjuk. Szerző: Jaja79

60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 ev. kanál
kristálycukor
5 ev. kanál
búzafinomliszt

Krém:

2 db
tojássárga
500 ml
tej
2 csomag
vaníliacukor
4 ev. kanál
kristálycukor
50 g
kukoricakeményítő
3 ev. kanál
búzafinomliszt
150 g
vaj
100 g
porcukor

Szükségünk lesz még:

banán, eper, áfonya…

Tetejére:

50 g
csokoládé
1/2 kv. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 15 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. 450 ml tejet a cukorral és vaníliacukorral együtt edénybe tesszük és felmelegítjük. A maradék tejet elkeverjük a tojássárgával és a kukoricakeményítővel, majd hozzáöntjük a forró cukros tejhez. Sűrű krémet főzünk, ezután kihűtjük.
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a krémbe. Addig keverjük, mixereljük, amíg sima krémet nem kapunk.
  5. A kész tésztát 3 részre vágjuk, majd egy őzgerinc sütőformát előkészítünk.
  6. Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőforma alját, egy kevés krémet kenünk rá és rátesszük a felkarikázott vagy félbe vágott banánt. A gyümölcsöt krémmel lefedjük, rátesszük a második tésztalapot, ezt is megkenjük a krémmel, majd a választott gyümölcsöt is rátesszük. Krémmel megkenjük, majd lefedjük a harmadik tésztalappal.%
  7. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a formából kivesszük, tetejét csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása