Ünnepi gyümölcsös rúd

Igazán pompás desszert, amit a puha tésztán és a lágy krémen kívül a jó sok friss gyümölcs tesz igazán ünnepivé és ellenállhatatlanná. Az ünnepi gyümölcsös rúd jól kihűtve, hidegen tálalva, jó adag csokiöntettel meglocsolva az igazi. A három tésztalap közé más és más gyümölcs került. Legutóbb a választásom a banánra, áfonyára, narancsra és eperre esett, de ezeket a gyümölcsöket bátran változtathatjuk. Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 17.3.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ünnepi gyümölcsös rúd

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
5 ev. kanálbúzafinomliszt
Krém:
2 dbtojássárga
500 mltej
2 csomagvaníliacukor
4 ev. kanálkristálycukor
50 gkukoricakeményítő
3 ev. kanálbúzafinomliszt
150 gvaj
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
banán, eper, áfonya…
Tetejére:
50 gcsokoládé
1/2 kv. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojást a cukorral habosra verjük, majd beledolgozzuk a lisztet.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 15 percig sütjük, majd kihűtjük.
  3. 450 ml tejet a cukorral és vaníliacukorral együtt edénybe tesszük és felmelegítjük. A maradék tejet elkeverjük a tojássárgával és a kukoricakeményítővel, majd hozzáöntjük a forró cukros tejhez. Sűrű krémet főzünk, ezután kihűtjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. A vajat a cukorral habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a krémbe. Addig keverjük, mixereljük, amíg sima krémet nem kapunk.
  5. A kész tésztát 3 részre vágjuk, majd egy őzgerinc sütőformát előkészítünk.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  6. Az egyik tésztalappal kibéleljük a sütőforma alját, egy kevés krémet kenünk rá és rátesszük a felkarikázott vagy félbe vágott banánt. A gyümölcsöt krémmel lefedjük, rátesszük a második tésztalapot, ezt is megkenjük a krémmel, majd a választott gyümölcsöt is rátesszük. Krémmel megkenjük, majd lefedjük a harmadik tésztalappal.%
  7. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a formából kivesszük, tetejét csokiöntettel díszítjük.