Ünnepi kalács mandulaszirommal

Recept Ünnepi kalács mandulaszirommal
KÜLDÖTT KÉPEK

Az ünnepi asztal süteménnyel, édességgel az igazi. Minden évben próbálok valami újat is kitalálni a nagy klasszikusok mellé, ez a mandulás foszlós kalács pedig egy ilyen újítás. A család szerintem a bejgli és linzer mellett biztos örülni fog neki. Szerző: Libuse

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

140 gmazsola
100 gkristálycukor
1 ev. kanálreszelt citromhéj
1 csipet
5 dbtojássárga
50 gélesztő
1 kgbúzafinomliszt
140 gmandula
300 gvaj
1 ltej

Kenéshez:

1 dbtojás

Szóráshoz

2 csomagmandulaszirom

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a liszttel elkeverjük. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk (kb. 1 dl), adunk hozzá egy kanál cukrot. A felfuttatott élesztőt a liszthez adjuk. Beledolgozzuk a cukrot, tojássárgát, sót, a citrom héját, az aprított mandulát, mazsolát. Tésztává dolgozzuk, lefedjük, duplájára kelesztjük.
  2. A tésztát két vagy három részre osztjuk, ezekből hengereket készítünk, majd megformázzuk a kalácsot. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 20 percig pihentetjük, felvert tojással megkenjük, mandulaszirommal meghintjük, 180 fokon aranyszínűre sütjük.
  3. Sütés közben érdemes ránézni, sütés közben akár alufóliával is lefedhetjük.
  4. Kihűtjük, porcukor és vaníliacukor keverékével megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás